BIOGRAFIA Florian Coldea: Wiki General Florian Coldea de la acuzatiile Elenei Udrea la avansarea in grad facuta de Traian Basescu

Inainte de a prezenta pe scurt biografia Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI, omul despre care presa a inceput sa vorbeasca tot mai des in ultimele zile, iata ca Elena Udrea a facut un denunt impotriva generalului SRI.

Elena Udrea a anuntat vineri 30 ianuarie, intr-un interviu pentru HotNews.ro, ca a depus un denunt la DNA impotriva lui Florian Coldea (director interimar SRI).

Elena Udrea il acuza pe Coldea ca ar fi instrumentat campania impotriva sa si il acuza ca i-ar fi cerut fostului sau sot, Dorin Cocos, sa ii dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghita pentru a-i sustine televiziunea Romania TV.
florian-coldea_biografie_blog_vedete

Fosta "blonda de la Cotroceni" sustine ca banii au fost dati de Dorin Cocos prin intermediul fiului sau, Alin Cocos.

Wiki Florian Coldea, SRI - o biografie sumara

Mihail Florian Coldea s-a nascut în anul 1971, în comuna Târnova din judetul Arad, într-o familie de agricultori.

Generalul Florian Coldea este casatorit cu Ioana Dorina si are un copil.

Dupa absolvirea Liceului industrial nr. 11 (în prezent Grupul scolar „Csiky Gergely“) din Arad, a urmat cursurile Facultatii de Psihosociologie din cadrul Academiei Nationale de Informatii din Bucuresti, pe care le-a absolvit în anul 1996.

In timpul crizei rapirii celor trei jurnalisti romani în Irak (2005), numele lui Florian Coldea a fost vehiculat de presa romaneasca ca fiind unul dintre cei care conduceau operatiunile de recuperare a acestora, alaturi de generalul SIE Adrian Isac.

General-locotenent Florian Coldea a fost numit prim-adjunct al directorului SRI la data de 27 iulie 2005.

Florian Coldea a fost avansat la gradul de colonel la 24 martie 2006.

In perioada 20 iulie - 4 octombrie 2006, el a îndeplinit functia de director interimar al Serviciului Român de Informatii, ca urmare a demisiei lui Alexandru Radu Timofte din aceasta functie.

In anul 2008 i-a fost acordat gradul de general de brigada, în anul 2012 a fost înaintat în gradul de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent.

In anul 2010, generalul SRI, Florian Coldea, a obtinut titlul stiintific de doctor în domeniul Stiinte militare – Informatii la Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul", cu teza intitulata "Managementul schimbarii în serviciile de informatii".

La 18 aprilie 2008, Florian Coldea – ajuns colonel intre timp chiar intr-o zi de 24 martie (2006) – a fost inaintat la gradul de general de brigada cu o stea.

In fine, la 23 martie 2012, Coldea a fost avansat de acelasi Traian Basescu la gradul de general maior - cu doua stele.

Florian Coldea a fost avansat la gradul de general-locotenent cu trei stele, in data de 24 martie 2014.

Conform declaratiei de avere, generalul Florin Coldea are un credit de 55000 euro la BancPost pe care trebuie sa il achite pana in anul 2021.

Venitul anual din salariu a fost 113039 lei la care s-a adaugat suma de 7500 lei rezultata din chiria unui apartament si norma de hrana conform legii 143/1994, in valoare de 13397 lei.

Asadar, pentru cei curiosi, averea generalului Florian Coldea nu este spectaculoasa sau nemaivazuta.

In rest, toate cancan-urile, zvonurile si acuzatiile lansate in spatiul public nu sunt decat un exemplu despre cum merg lucrurile in politica romaneasca.

Remeber! Povestea lui Eugen Cristescu cel care a fost seful Serviciului Special de Informatii al României în perioada 12 noiembrie 1940 - 1 martie 1945. Uneori istoria se poate repeta!
MAI POTI CITI