WIKI Doru Talaba Prorectorul din Brasov mort in accidentul petrecut miercuri langa Arad

Prof. univ.dr. ing. Doru Talaba, prorector cu activitatea de cercetare stiintifica si informatizare a Universitatii “Transilvania” din Brasov, a decedat în urma unui accident rutier petrecut miercuri seara lânga Arad.

Doru Talaba a decedat, iar pasagerul de pe scaunul din dreapta, un barbat din Bucuresti, a suferit rani grave, fiind preluat de o autospeciala SMURD si transportat la spital.

Scurta Biografie Doru Talaba

Prorectorul avea 55 de ani, era casatorit si avea doi fii.

Prof. univ.dr.ing Doru Talaba a absolvit Universitatea "Transilvania" promotia 1984, iar din anul 1988 a fost cadru didactic.
wiki doru talaba a murit

Din 2001 Talaba a fost profesor universitar, iar din 2004 conducator de doctorat.

Membru al Consiliului National de Cercetare Stiintifica, coordonatorul domeniului mecatronica la nivel national.

Doru Talaba a fost expert al Comisiei Europene pentru Programele de Cercetare FP6 si FP7, fondator si presedinte al Retelei Europene de Cooperare Universitati-Industrie.

In decursul carierei academice, Prof. univ.dr.ing Doru Talaba a publicat 10 carti de specialitate în edituri nationale si internationale, peste 150 de articole în reviste, a coordonat peste 20 de contracte europene si peste 40 de contracte de cercetare nationale.

Activitatea stiintifica i-a fost recunoscuta prin cooptarea în colectivele unor reviste recunoscute la nivel mondial în domeniul sau de competenta precum Journal of CAD, Proc. Mech. Eng. Part K: Journal of Multi-body Dynamics.

Activitatea didactica si stiintifica în domeniul Roboticii si Mecatronicii, Realitatii Virtuale si Managementului Calitatii au dus la alegerea lui Doru Talaba in functia de coordonator al Departamentului pentru Asigurarea Calitatii (1999-2004) si apoi in cea de prorector al universitatii cu cercetarea stiintifica si informatizarea (2012-2014).