Plutonierul Adrian-Constantin Leu a murit in Germania la Centrul de Instruire din Hohenfels, Germania

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, transmite condoleante familiei plutonierului Adrian-Constantin Leu si este permanent informat de evolutia starii de sanatate a celor patru militari raniti. 

Un militar a decedat si alti patru au fost raniti într-un accident care a avut loc vineri, 5 septembrie, în timpul desfasurarii unui exercitiu multinational în Centrul de Instruire din Hohenfels, Germania.

Din biografia plutonier Adrian-Constantin Leu retinem faptul ca acesta era angajat al Ministerului Apararii Nationale din anul 2001, era necasatorit si a participat la trei misiuni în teatrele de operatii din Irak si Afganistan.
wiki-plutonier-Adrian-Constantin-Leu-mort-Germania

Revenind la tragicul accident in care au fost implicati cei 5 militari romani, va spunem ca un detasament constituit din 130 de militari ai Batalionului 2 Infanterie "Calugareni" participa, în perioada 22 august - 17 septembrie, la exercitiul multinational "Saber Junction-14", ce se desfasoara la Centrul de Instruire din Hohenfels, Germania.

Pe timpul desfasurarii unui exercitiu tactic, vehiculul de tip HMMWV în care se aflau cei cinci militari s-a rasturnat la intrarea pe un drum secundar.

Cauzele producerii tragicului accidentului sunt cercetate de o comisie constituita la nivelul unitatii, se arata într-un comunicat al MApN.

Personalul medical al unitatii, aflat la fata locului, le-a acordat militarilor accidentati primele îngrijiri medicale, însa, în ciuda tuturor eforturilor, plutonierul Adrian-Constantin Leu a decedat la scurt timp dupa producerea accidentului.

Ceilalti militari romani ranitii la la Centrul de Instruire din Hohenfels, sunt internati în unitati medicale din Germania.