BIOGRAFIE DINU PATRICIU - IN VARSTA DE 64 DE ANI DINU PATRICIU A MURIT LA LONDRA

DINU PATRICIU IN VARSTA DE 64 DE ANI A MURIT IN ACESTA DIMINEATA, LA LONDRA.

DINU PATRICIU, afacerist, politician si unul dintre cei mai bogati oameni din România, a murit la vârsta de 64 de ani, anunta Realitatea TV.

DINU PATRICIU a ajuns pe masa de operatie la sfârsitul lunii decembrie 2012, când a fost suspus unui transplant de ficat.

DINU PATRICIU suferea de o boala hepatica progresiva.

Scurta Biografie DINU PATRICIU

Data si locul nasterii: 3 August 1950 - Bucuresti

Varsta: 64 de ani

Stare civila: Divortat

Copii: Doua fiice, Ana si Maria

Dan Costache Patriciu (mai cunoscut sub numele de Dinu Patriciu) este un politician si om de afaceri roman, care activeaza in domeniul petrolier.

biografia dinu patriciu mort la londra la 64 de ani
Dinu Patriciu, biografia unui om politic si de afaceri fost membru PNL 
Tatal sau, Valeriu Patriciu (1903-1987), a fost inginer în mine, doctor în geologie, geofizica si mineralogie si a lucrat ca geolog-sef, începând din anul 1935, în Societatea Astra Româna (societate româna cu capital anglo-olandez), o sucursala a trustului petrolier Royal Dutch Shell Co.

BIOGRAFIE DINU PATRICIU. Dupa absolvirea facultatii, Patriciu a fost repartizat ca arhitect la Institutul de Proiectari al Ministerului Comertului Exterior. A primit numeroase premii de arhitectura si design in Romania si in strainatate. Apoi, in anul 1978 Dinu Patriciu admis ca asistent universitar la Institutul de Arhitectura din Bucuresti.

Impreuna cu cativa colegi, castiga un concurs international de arhitectura pentru construirea unui palat la Abu Dhabi pentru fiul seicului Reza.

Intre anii 1984-1990, efectueaza mai multe deplasari in Emiratele Arabe Unite, unde participa la realizarea unor proiecte asemanatoare.

In perioada regimului comunist, Dinu Patriciu a acumulat o vasta experienta in domeniul imobiliar, finalizand peste 40 de proiecte locative si de spatii comerciale in Romania si mai mult de 25 de complexe de lux, cladiri de birouri si hoteluri in Emiratele Arabe Unite.

In februarie 1990, Patriciu a infiintat SC Alpha Constructii si Investitii Imobiliare S.A., care a obtinut Autorizatia de functionare nr. 1, aceasta fiind prima firma privata infiintata in Romania postcomunista.

Dinu Patriciu a intrat ulterior in afaceri cu petrol, numele sau fiind asociat pentru prima data cu afaceri de combustibil in octombrie 1995.

In anul 1996, agentia de presa Reuters il include pentru prima data pe Dinu Patriciu intr-un top al "noilor imbogatiti din Romania" care au facut rapid avere dupa evenimentele din decembrie 1989.
wiki maria si ana fetele lui dinu patriciu

BIOGRAFIA DINU PATRICIU. Omul de afaceri s-a retras în anul 2003 din Parlament si din viata politica activa pentru a se putea dedica afacerilor, fiind unul dintre cei doar trei parlamentari români care au facut acest pas atunci cand o noua legislatie a facut ca demnitarii alesi sa fie incompatibili cu detinerea de functii executive în domeniul afacerilor.

In august 2007, Dinu Patriciu a vandut 75% din actiunile Rompetrol Holding (el detinand un procent de 80% din actiuni), care controla Grupul Rompetrol companiei petroliere de stat KazMunaiGaz din Kazahstan.

In urma acestei tranzactii, el a ramas in continuare presedintele si directorul general al grupului Rompetrol, dar a devenit cel mai bogat roman, cu o avere de aproximativ 3,4 miliarde de dolari, din care 2,7 miliarde de dolari au venit doar din vanzarea pachetului detinut la Rompetrol.

Patriciu a preluat pachetul majoritar de actiuni de la cotitianul Adevarul, anuntand ample investitii in dezvoltarea acestei afaceri si eventuala deschidere a unui post de televiziune.

Mai importante decat banii sunt erau pentru Dinu Patriciu cele doua fete ale sale, Maria (27 de ani) si Ana (31 de ani), rezultate din prima casnicie, care au timp de studii, dar si de calatorii si de petreceri la nivel înalt.

“Le-am învatat sa-si traiasca propria viata si am un contract cu ele, de acum 10 ani: daca la 30 de ani nu câstiga fiecare câte 150.000 $ pe an, prin propriile puteri, nu mostenesc nimic. Totul va ramâne unei fundatii!”, declara Dinu Patriciu despre relatia cu fetele sale, Maria  si Ana.

Mai aproape sa îndeplineasca dorinta tatalui este fata cea mare, Ana, care a terminat în 2008 Universitatea Europeana de Business - Administration de la Geneva (Elvetia) si care lucreaza acum la agentia de publicitate Oddyssey, detinuta chiar de Dinu Patriciu. Maria, în schimb, a absolvit Scoala Nationala Superioara de Arhitectura de la Paris-Belleville, calcand pe urmele lui Dinu Patriciu în privinta meseriei.

MAI POTI CITI