Biografie Ionel Sinescu: Academician Dr. Ionel Sinescu, rectorul UMF, are un CV de 60 de pagini

CV-ul dr. Ionel Sinescu numara - cu stagii de pregatire, diplome, titluri academice si universitare, functii si articole publicate - peste 60 de pagini.

Academicianul Ionel Sinescu este seful celui mai mare centru de chirurgie si transplant renal din România si managerul UMF Carol Davila, Bucuresti.

Profesorul Ionel Sinescu s-a nascut pe 8 decembrie 1951, la Movileni, în judetul Iasi.

Si-a facut studiile primare si liceale la Iasi si Câmpulung Moldovenesc, iar facultatea de medicina a urmat-o la Bucuresti.

Ionel Sinescu a urmat apoi perioada de rezidentiat în chirurgie.
biografie ionel sinescu blog medical
CV profesor dr. Ionel Sinescu

Dr. Ionel Sinescu ajunge apoi la Spitalul Fundeni în anul 1980 si îsi începe pregatirea în domeniul urologic.

În 1984 pleaca în Statele Unite, la specializare unde se pregateste la University of California, Los Angeles School of Medicine si University of Louisville School of Medicine, alaturi de medici cunoscuti în SUA.

Academicianul Ionel Sinescu la întoarcerea în Romania începe sa implementeze sistemul american la Spitalul Fundeni.

În 1989 studiaza la Hamburg, iar în 1990 ajunge pâna la Shanghai, Beijing si Tel Aviv.

În 1991-1992 studiaza transplantul de organe la Paris, urmând ca, în 1993, sa înceapa un nou stadiu de pregatire în Statele Unite.

Dupa primele sase luni de pregatire, urmeaza un stagiu la Cleveland, unde functioneaza cel mai performant centru de chirurgie urologica din lume.

În 2011, a devenit membru al Academiei Române.

Dupa ce a fost vreme de opt ani prorector, profesorul Sinescu este, de la începutul lunii februarie 2012, si rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti.

Dr. Ionel Sinescu seful celei mai mari clinici de urologie din tara, care functioneaza la Fundeni.

Printre distinctiile primite de-a lungul vremii de Academicianul Siescu se numara si Steaua României în Grad de Cavaler.

Este membru în cele mai prestigioase societati si asociatii de urologie din România si din Europa. Pe unele dintre acestea le-a înfiintat sau le prezideaza.

Printre pacientii doctorului Ionel Sinescu s-au numarat patriarhul Teoctist, Valentin Ceausescu si Radu Campeanu.

Doctorul Sinescu nu s-a simtit in niciun moment depasit, sau poate doar intr-unul, atunci cand si-a vazut tatal murind, fara sa poata face nimic. 

A ramas cu convingerea ca, daca ajungeam cu un numar de ore mai devreme, probabil cu 12 ore mai devreme, lucrurile ar fi stat altfel.

Una dintre convingerile profesorului Ionel Sinescu: e ca tare pagubos sa îi dai sperante false unui pacient din cauza ca, imediat dupa operatie, el va vedea ca nu merge bine, ca simptomele pe care le avea persista si ca tot ce a sperat a fost în zadar.

Ionel Sinescu spune ca doctorul trebuie sa-i fie pacientului un prieten care îl ajuta sa se faca bine, chiar daca acesta îi adreseaza doar câteva fraze.

Din punctul lui de vedere, în acest moment a fi chirurg cu har înseamna sa fii constiincios, sa fii bine pregatit din punct de vedere al notiunilor teoretice, în specialitatea chirurgicala pe care o practici.

Trebuie sa fii extraordinar de bun cunoscator al anatomiei normale, extraordinar de bun cunoscator al anatomiei patologice.
MAI POTI CITI