Irinel Rotariu Biografia unui magistrat din Iasi posibil Prefect al Bucurestiului

Incepem scurta biografia a lui Irinel Rotariu prin a va spune ca acesta a intrat in magistratura in anul 1994 la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi. 

Dupa doi ani, a trecut la Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Iasi.

Irinel Rotariu a evoluat treptat in cariera, iar in anul 2006 a preluat functia de conducere a acestei unitati de parchet.

Irinel Rotariu a ocupat fotoliul de prim procuror pana in anul 2012.

In anul 2010, s-a implicat in mod direct in derularea anchetei care privea niste lucrari efectuate la groapa comuna din padurea Vulturi. Acele sapaturi puneau in discutie existenta Holocaustului in Romania, desi au trecut mai bine de 70 de ani de la uciderea in masa a evreilor.
biografie irinel rotariu procuror militar

Dupa procesul responsabililor în crimele de la Pogromul din Iasi, Stânca-Roznovanu si Târgu Marculesti, care a avut loc în 1947, investigatia criminalistica de la groapa comuna din Padurea Vulturi este prima care completeaza tabloul evenimentelor genocidare împotriva populatiei evreiesti din iunie 1941.

Contactat de reporterii ziarului iesean BZI, avand in vedere ca nu a fost emisa inca hotararea de Guvern, Irinel Rotariu  s-a aratat reticent, declarand: "Nu pot confirma sau infirma nimic in acest moment. Decizia CSM este publica. Am fost transferat la Ministerul Afacerilor Interne. Nu va pot spune acum postul pe care il voi ocupa acolo. O sa pot oferi mai multe detalii la momentul potrivit". (sursa www.bzi.ro)

Barfele spun ca Irinel Rotariu ar urma sa o inlocuiasca pe liberala Georgeta Gavrila, pusa in functia de prefect din partea PNL in mai 2012.

Georgeta Gavrila nici nu stie ca urmeaza sa fie inlocuita. Schimbarea ar trebui sa vina ca urmare a ultimelor schimbari majore din viata politica din Romania.

Cert este insa faptul ca Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au decis detasarea lui Irinel Rotariu in cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Iar aceasta propunerea de detasare vine chiar din partea vicepremierului Gabriel Oprea (UNPR).

Trebuie mentionat ca Irinel Rotariu urmeaza sa fie al doilea iesean care ar putea conduce Bucurestiul si ca numele sau nu a fost implicat in niciun scandal.