Biografia ANDREI POSTELNICU jurnalistul roman disparut in urma accidentului aviatic nedeclarat mort

ANDREI POSTELNICU  este unul dintre tinerii jurnalisti romani  care a obtinut succes in strainatate.

O veste teribila . In seara zilei de 7 februarie 2014 ANDREI POSTELNICU se afla la bordul avionului PIPER PA 28 si a fost auzit prin radio. Solicita instructiuni apoi avionul s-a prabusit in apa. Avionul decolase dinspre MARATHON si se indrepta spre VERA BEACH.

Conform www.wptv.com autoritatile au pornit in cautarea epavei avionului folosindu-se de localizarea prin sonar.

Deocamdata cauatarile continua dar nu s-a ajuns la vreun rezultat. S-a gasit pe plaja un bocanc si un rucsac cu actele de identitate si brevetul de zbor al pilotului ANDREI POSTELNICU.

ANDREI POSTELNICU este cunoscut ca un reputat jurnalist si economist dar putini stiu ca prima si adevarata lui pasiune o  reprezenta  ZBORUL  Pasiunea pentru avioane si dorinta de zbor l-au determinat sa nu renunte. Inca din copilarie  asambla kituri de modelism facute in Germania de EST.
biografie andrei postelnicu mort accident avion
Wiki Andrei Postelnicu care si-a dorit un CV de pilot
Una dintre amintirile dragi este legata de cartile pe care le studia pentru a reusi sa isi ia brevetul de pilot.

A imprumutat o carte de la biblioteca scolii care se numea "TEHNICA PILOTAJULUI. "TIN MINTE SI ACUM DESENELE RUDIMENTARE, IN SPECIAL UNUL CARE DESCRIA TEHNICILE DE AMERIZARE PENTRU HIDROAVIOANE ,CUM TREBUIE SA TINA PILOTUL MANSA IN FIECARE ETAPA."

"ULTERIOR MI-AM DAT SEAMA CA PROBLEMELE DE VEDERE SI UN  HANDICAP FIZIC NU IMI PERMITEAU SA DEVIN PILOT."

ANDREI POSTELNICU avea o problema la mana dreapta dar nu a lasat acea dizabilitatea sa il impiedice sa isi vada visul cu ochii. Cu o hotarare de neclintita reusit sa treaca peste toate testele de aptitudini si intr-un final sa obtina brevetul de pilot.

A obinut licenta de pilot in FRANTA dupa nenumarate ore de instructie. Iar la primul zbor  fara instructor a realizat  ca de fapt asta isi doreste sa faca. Nu a avut timp sa simta ceva  fiind prea concentrat sa tina avionul dar cand a coborat a realizat ca  are in vene "microbul" zborului".  Si a declarat ca nu va sta departe de avioane si de minunea  zborului.

OARE PASIUNEA ASTA SA IL FI DUS SPRE MOARTE?

Cine era ANDREI POSTELNICU? 

S-a nascut la CAMPULUNG MOLDOVENESC si a copilarit in CONSTANTA.  Este singur la parinti. La 37 de ani ANDREI era un tanar neobosit.  A plecat din tara la 17 ani . Spunea ca era furios ca lucrurile nu se intamplau repede si bine asa cum isi dorea.

A revenit in tara la 32 de ani.

ANDREI se mandrea cu parintii sai care  i-au dat libertate. Avea convingereaca  orice tanar trebuie sa isi dea seama cat mai repede '' SUNT PUTINI OAMENI DE A CAROR PARERI  TREBUIE SA TII CONT. IAR PARINTII INTRA IN ACEASTA CATEGORIE DIN OFICIU."

" EU AM AVUT NOROCUL SA AM PARINTI CARE MI-AU DAR SUGESTII NU ORDINE, CRED CA E BINE SA INTELEGEM CA DATORIA UNUI PARINTE ESTE SA CREASCA UN CETATEAN AUTONOM SI RESPONSABIL , NU UN ANIMAL OBEDIENT DE COMPANIE."

Iar parintii  care la randul lor au cochetat cu presa l-au lasat sa plece. ANDREI POSTELNICU  a lucrat pentru cele mai prestigioase publicatii. A lucrat pentru FINANCIAL TIMES,  FOREIGN POLICY MAGAZINE ,NEWSWEEK, BLOOMBERG NEWS, si a realizat reportaje, analize economice si comentarii pertinente la  BBC, RFI.

Andrei Postelnicu fost declarat intre primii 30 de influenti jurnalisti si lucra acum la vicepere la financial institutions research la MOODAY S INVESTORS SERVICE si a mai lucrat si ca director de cercetare la GUGDEN WEALTH

In Romania ANDREI POSTELNICU a lucrat la  EVENIMENTUL ZILEI .

A fost corespondent in AMERICA pentru REALITATEA TV si pentru ANTENA 3.

A trecut si pe la TVR unde si-a prezentat demisia pentru ca i  s-a cerut.

ANDREI povestea in interviuri despre jurnalismul care se face in ANGLIA si AMERICA si cel din ROMANIA.

Atunci cand s-a angajat la FINANCIAL TIMES nu avea studii de economie. Avea niste cursuri dar avea dorinta de a invata .

Era curios  si  dispus sa invete lucruri noi. A explicat ca a pornit spre jurnalism si economie  neavand diploma de absolvent al acelor facultati. AVEA in schimb diploma de absolvent al unei facultati de filologie.

CAM ASTA E DEOSEBIREA DINTRE jurnalistii din Romania si cei din ANGLIA SI AMERICA.

Mai precis: "ACOLO JURNALISTUL PLEACA DE LA PREMISA CA NU STIE NIMIC DESPRE SUBIECT SI CA TREBUIE SA AFLE CAT MAI MULTE LUCRURI. IN ROMANIA JURNALISTII PORNESC DE LA PREMISA CA STIU TOT DESPRE UN LUCRU SI CA NU TREBUIE DECAT SA GASEASCA UN CITAT CARE SA CONFIRME CEEA Ce STU DEJA."

wiki andrei postelnicu accident poze rareAsa am aflat noi din unele ziare romanesti despre MOARTEA  JURNALISTULUI ROMAN in schimb americanii vorbesc despre DISPARITIA UNUI JURNALIST.

ANDREI POSTELNICU NU A FOST DECLARAT MORT.

Si  sunt multe lucruri care la noi functioneaza pe alte coordonate. ANDREI spunea ca IN SISTEM AUTODIDACT A AFLAT TOT CE STIE DESPRE ECONOMIE, FINANTE SI JURNALISM.

ANDREI  iubea meseria de jurnalist dar acum spunea ca a invatat sa o faca in parametri si cu detasare. Nu cu pasiune ca inainte. A invatat ca banii circula rapid in baza unor argumente reci si pragmatice.

Dar LUMEA spune ANDREI se vede atfel din ROMANIA. E perceputa la nivel emotional si ca

" NOUA NE E GREU SA CREDEM CA STRAINILOR NU LE PASA CINE EsTE STEFAN CEL MARE SI REFUZA SA INVESTEASCA IN ROMANIA. NE ASTEPTAM SA SEMNEZE CECURI DE MILIOANE DOAR  PENTRU CA LE-AM DAT SA MANANCE MAMALIGA. LE-AM ARATAT FETE FRUMOASE SI LE-AM RECITAT DIN EMINESCU"

ANDREI a lucrat  ca consilier a lui MIRCEA GEOANA pe cand acesta era presedintele SENATULUI.

ANDREI POSTELNICU CREDE ca romanii au schimbat  dictatura lui CEAUSESCU cu dictatura mediocritatii a slabelor sperant si asteptari.

Romanii spunea ANDREI: "ISI TAIE SPERANTELE INAINTE DE A LE ARTICULA, ISI FRANG OASELE ARIPILOR FARA SA INCERCE SA ZBOARE. SI FAC ASTA CU BUNA STIINTA SI ENTUZIASM CHIAR."

ANDREI POSTELNICU are un crez. Si-a urmat calea  si a fost mereu cinstit cu propria persoana. Tot ce a realizat profesional  a reusit pentru ca ambitia si incapatanarea nu i-au dat pace.

Iar noua ne vine greu sa credem ca ANDREI POSTELNICU nu mai traieste.

Realizati ce este in sufletul parintilor ? Cum sa citesti in ziare despre moartea copilului tau ?

Parintii lui ANDREI POSTELNICU au spus la ANTENA3 ca au aflat de disparitia lui ANDREI duminica seara de la logodnica acestuia. Ancheta nu a fost finalizata si nu au niciun fel de informatie.

Ei spera intr-un miracol.

EI CRED CA ANDREI TRAIESTE. SA SPERAM SI SA NE RUGAM PENTRU ANDREI POSTELNICU.
MAI POTI CITI