Biografia CATALIN PIVNICERU, un profesionist de la agonie la lectia suferintei si miracolul recunostintei

PAVEL CONSTANTIN CATALIN PIVNICERU  este numele intreg al medicului chirurg de la spitalul SF. MARIA din Bucuresti. 

Era coordonatorul echipei  medicale  care s-a aflat in avionul prabusit in APUSENI.

Pe scurt, CATALIN PIVNICERU se numara printre SUPRAVIETUITORII accidentului aviatic.

Are 46 de ani si este casatorit. Are o fata. Are o experienta de 15 ani in chirurgie  generala si este pasionat de medicina hepatica. De 13 ani face parte din colectivul de medici al spitalului SF. MARIA din Bucuresti.

Cu putina vreme inainte de teribilul accident  CATALIN PIVNICERU s-a inscris in programul de doi ani pentru prelevare de organe si transplant hepatic.
biografie catalin pivniceru sf maria bucuresti

Dupa ce se va recupera medicul spune ca va continua cursurile pentru specializarea aleasa.

CATALIN PIVNICERU a trait alaturi de colegii sai un cosmar. Ce isi aminteste dupa prabusirea avionului?

Undeva intins pe zapada  auzea un telefon. Propriul telefon. Nu avea putere sa se intinda dupa telefon si nici in prezent nu si-a gasit aparatul. Un sunet prelung ore intregi.

Respiratie greoaie. Ganduri indreptate spre familie.

"AVEAM COASTE RUPTE, MANA STANGA RUPTA care ATARNA INUTIL, FRACTURADE PIRAMIDA NAZALA DIN CAUZA CAREIA SANGELE SIROIA PE FATA."

Cum trebuie sa te simti cand  esti la limita puterilor, cand traiesti intre cosmar si agonie? Cuvintele nu pot descrie suferinta acestor oameni.

DOCTORUL CATALIN PIVNICERU e fericit ca DUMNEZEU i-a daruit o sansa tripla: Sa nu fi murit de prima oara, sa nu fi avut leziuni grave si sa fie gasit totusi de inimosii oameni motii din HOREA dar si ceilalti oameni implicati in activitateade cautare. Un drum pe jos la intoarcere pentru ca nu se putea altfel,apoi cu drum cu tractorul apoi cu masinile off road apoi cu ambulantele.

Ce spune dr. CATALIN PIVNICERU depre AURA ION?

"LEGAT DE AURELIA, DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA, AU FOST NUMAI SPECULATII. IMI PARE RAU AU FOST SPECULATII.  IMI PARE RAU DOAR SPECULATII. VAZAND-O TOTI CEI PATRU MEDICI, SIGUR NU AVEAM TOMOGRAF AM SPUS : TETRAPAREZA. A FOST PARALIZATA DE LA GAT IN JOS, IMEDIAT DUPA ACCIDENT. RESPIRA GREU. RADU ZAMFIR A RESUSCITAT-O CRED O ORA."

Un peisaj sumbru, vaiete,zapada, frig. Suferinta si speranta. Ce inseamna speranta? SA EMPATIZEZI cu OAMENII. E sigur ca de acum incolo medicul chirurg va intelege altfel viata.

avion_prabusit_catalin_pivniceru_wiki"EU AM EMPATIZAT CU PACIENTII MEI. I-AM CREZUT, DAR NU MEREU I-AM INTELES. ACUM INTELEG SUFERINTA, PENTRU CA AM TRAIT-O. DACA NU TRAIESTI SUFERINTA, CA SA STII CAT SUFERA PACIENTUL IL INTELEGI MAI GREU.''

Un om de caracter, un medic chirurg profesionist. Un familist pe care gandul la sotie si fata adolescenta de 14 ani l-a tinut in viata.

Si imediat ce se va insanatosi medicul CATALIN PIVNICERU se va intoarce la profesia sa . La pacientii sai. Si ii va privi altfel. Pentru ca a trait SUFERINTA. Si va face lucruri deosebite.

Pentru OAMENI!

Caci OAMENII au stiut sa lupte cu daruire pentru viata lor  a MEDICILOR!
MAI POTI CITI