Biografia CATALIN STEFANESCU , OMUL care ne-a daruit GARANTAT 100%

De paisprezece ani numele lui este legat de cea mai eleganta emisiune culturala de la noi.  Lumea il crede ardelean  dar in realitate CATALIN STEFANESCU s-a "ardelenizat" mult mai tarziu atunci cand a venit in CLUJ la facultate desi procesul incepuse mai devreme in inima sa. Sa ii uram LA MULTI ANI ! Azi isi sarbatoreste ziua de nastere.

CATALIN STEFANESCU s-a nascut la 29 decembrie 1968 la RAMNICU VALCEA. E tare mandru de familia sa. Are un frate. Este omul care traieste cumva in mai multe lumi. Lumea copilariei petrecute pe plaiurile natale, lumea aredelenilor de la CLUJ si lumea "capitalista" a Bucurestilor.
catalin_stefanescu biografie blog vedete

A devenit producator, realizator,prezentator. Si anume unul de marca desi modestia il impiedica sa recunoasca asta. De-a lungul vietii si de cand realizeaza frumoasa emisiune GARANTAT 100%, CATALIN a avut sansa si bucuria de a cunoaste oameni  deosebiti, personalitati ale lumii culturale.

A luat interviuri, actritei VANESSA REDGRAVE, apoi marei SARAH BRIGHTMAN si scriitorului - filosof PASCAL BRUCKNER. Cei care i-au trecut pragul emisiunii sunt oameni cu care te poti intalni poate o data in viata.

Regizorul ANDREI STEFAN, regele branding-ului WALLY OLINS, coregraful suedez MATS EK si alti oameni  deosebiti au trecut pe la emisiune. Si cati oameni tot atatea povesti de viata. In televiziune CATALIN STEFANESCU a ajuns printr-o intamplare. Printr-o intamplare si in urma unui concurs asa cum ne spune CATALIN: "FARA RUDE, FARA CONSATENI, FARA PILE."

Regizoarea unei emisiuni de la RADIO CLUJ l-a anuntat pe CATALIN si pe alti doi colegi de existenta unui concurs.

"ASA AM APUCAT. CAND AM INCEPUT SA LUCREZ IN TELEVIZIUNE, NICI NU IMI TRECEA PRIN MINTE CA VOI RAMANE IN MESERIA ASTA. ABIA PE PARCURS A INCEPUT SA APARA SI PASIUNEA."

CATALIN STEFANESCU a absolvit FACULTATEA DE LITERE A UNIVERSITATII BABES BOLYAI din CLUJ-NAPOCA in 1995. Lucrarea sa de licenta a avut ca tema TETRUL ANTIC In GRECIA.A avut sansa sa fie in preajma unuor profesori dedicati meseriei astfel incat lui CATALIN i se potriveste expresia "mi-am tocit coatele pe bancile facultatii".

A scris pentru ziare precum : STEAUA, CONTEMPORANUL, COTIDIANUL. Bucuria de a scrie o pastreaza si astazi cei care sunt admiratorii ciondeiului sau ii cauta articolele in revista "DILEMA VECHE" unde scrie o rubrica la "FARA DAR SI SI COATE".

Multitalentat, scrie, face emisiuni e producator si  canta. Ar fi putut sa faca doar muzica. Poate asta e unul din regretele sale. A castigat PREMIUL DE EXCELENTA LA INTERNATIONAL ADVERTISING ASSOCIATION EXCELLENCE AWARDS.

CATALIN STEFANESCU a fost sef al compartimentului de difuzare si imagine la TVR CLUJ si totodata si secretatr de redactie.

Pana sa ajungem sa vedem iubita emisiune GARANTAT 100%  a realizat pe TVR 1 si TVR 2  emisiunea " INTALNIREA DE SAMBATA SEARA".

Isi aminteste ca la REVOLUTIE avea 21 de ani. Era suplinitor de engleza la GOVORA. Si facea planton in fata PRIMARIEI. La fel ca multi romani s-a bucurat si s-a intristat si a sperat. La o lume mai buna.

Sunt zile in care regreta ca nu a plecat din tara mai ales ca a avut posibilitatea de a o face. De ce nu s-a intamplat asata? Ne spune CATALIN " NU A FOST SA FIE."
catalin_stefanescu_cv_biografic

Ce i-ar fi placut sa faca ? Regreta ca nu a facut muzica si film. Poate in alta parte.  In tarile nordice acolo unde ii place cel mai mult. A ajuns sa fie fascinat de civilizatia tarilor nordice. De peisajele superbe si de posibilitatea de a invata si evolua.

LED ZEPPELIN si PINK FLOYD sunt doar doua dintre formatiile sale favorite. Vara  destinatia de vacanta este GRECIA.

CATALIN STEFANESCU are dorinta transformata aproape in obsesie de-a face in permanenta lucruri noi peste care praful sa nu se asterna.  Asta este poate motivul pentru care emisiunea GARANTAT 100% are succes dupa 14 ani de existenta. impreuna cu echipa sa  a stiut sa spuna mereu altfel felul de a spune lucrurile de a povesti. Si niciodta nu a intervenit plictiseala si nici rutina.

CATALIN stie sa faca si PR si comunicare si branding si relatii publice. De aceea nu ii este teama ca nu ar avea ce sa faca daca s-ar decide sa paraseasca lumea televiziunii.

CATALIN STEFANESCU a trait intr-un orasel mic "unde povestile au nevoie de spatiu". Acele povesti erau cu de toate si bune si rele. E drept spune CATALIN  te pierdeai usor daca nu realizai o lipsa de claritate atat de comuna oraselelor mici. Toata copilaria a visat sa devina ACTOR sau SCRIITOR.

De aceea desi a inceput sa fie pasionat de lectura un pic mai tarziu a recuperat. Cel mai sinistru i se pare sa iti pierzi increderea in oameni.

Dar in ce crede? "IN CONDITIA AMELIORABILA A INDIVIDULUI."

CATALIN este sigur ca" FIECARE VARSTA ARE UN ANUMIT MOD DE A GANDI". Si oare de ce nu s-a casatorit pana acum? De mai bine de 12 ani CATALIN  are o iubita dar nu prea vorbeste de viata sa personala.

"NU CRED CA TOATA LUMEA AR TREBUI SA FACA COPII. NU SE FACE PENTRU CA AI O ANUMITA VASTA CI DINTR_O CHEMARE PROFUNDA SI o DEDICARE PROFUNDA. DACA NU AI ACESTE DOUA LUCRURI, MAI BINE ITI VEZI DE TREABA."

CASATORIA? "MI SE PARE CA EXISTA O ZONA A RELATIEI PE CARE OMUL O ARE CU SACRUL, IN CARE EU UNUL NU SUNT INCA PREGATIT." CASATORIA NU I SE POTRIVESTE.

ARE un respect profund pentru FEMEIE mai ales ca a trait inconjurat de multe femei. Acasa , la scoala, la facultate, la job. Iubitor al muzicii crede cu tarie ca femeile MUZICIAN ar merita mai multa atentie si consideratie. CATALIN traieste cu fervoare pentru ca nu se doreste a fi doar un simplu spectator al vietii.

Crede cu tarie ca emisiuna GARANTAT 100% se adreseaza oamenilor fini, intelectuali dar si oamenilor obisnuiti. Nu ii plac cuvintele pretioase.
wiki catalin stefanescu tvr 1

"NU E OBLIGATORIU CA UN OM SA SCRIE UN VRAF DE CARTI CA SA IL ADMIR. CRED MULT IN OAMENII CARE FAC LUCRURI SIMPLE."

CATALIN este unul dintre oamenii care recunosc ca in televiziune se fac si lucruri superficiale. Dar, " LUCRURILE IMPORTANTE NU SE FAC LA TELEVIZIUNE si NICI CU AJUTORUL EDUCATIEI."

CATALIN traieste intre doua orase BCURESTI si CLUJ. II plac masinile puternice dar nu se da in laturi sa mearga cu metroul. In vremea copilariei si a adolescentei petrecute la GOVORA CATALIN a cantat intr-o trupa de rock QUASAR dar si intr-un grup de folk inconjurat de fete el fiind singurul baiat. Participa la realizarea de montaje literare si la grupa de teatru. Era perioada cand copiii acelor timpuri trebuiau sa participe la CANTAREA ROMANIEI. Si ce modalitate de a chiuli si de ati putea motiva absentele era mai buna?

CATALIN isi aminteste ca cea mai mare bucurie era sa treaca pragul cinematografului. era nelipsit si de aceea iti poate spune cu precizie care a fost si primul film pe care l-a vazut. este vorba de "AVENTURA IN ARABIA". Ce vremuri ! Ce puteai face in acele vremuri in care comunismul era in floare?

Cine nu face parte din generatia 66-73 cum sa isi aduca aminte ca se lua curentul, erau cozi interminabile la alimente si era atata gri... Si oamenii in varsata care veneau sa se trateze la GOVORA la bai.

"SINGURA POSIBILITATE DE A FACE CEVA IN ACELE VREMURI ERA SA ITI FACI UN BAND, SA TE DUCI LA COR SI SA URMARESTI FILME LA CINEMA SAU LA VIDEO. SI NU TOATA LUMEA AVEA VIDEO. DAR CEVA TOT ERA BUN. NU EXISTA O PERSPECTIVA ASUPRA TIMPULUI. NU EXISTA OBSESIA FAPTULUI CA NU AI TIMP."

Si cu cat drag isi aduce aminte CATALIN de tatal sau. Asa cum isi aminteste de sfaturile sale.  CATALIN voia sa plece la REVOLUTIE la BUCURESTI dar tatal sau a fost cel care l-a oprit. Si cum sa nu ai amintiri si din armata cand stii exact cate zile de armata ai facut? 487 de zile de armata a facut CATALIN.

In 1990 CATALIN STEFANESCU se angaja la primul ziar particular din ROMANIA. Fratele sau ai fost unul dintre intemeietorii  publicatiei "CURIERUL DE VALCEA"

CATALIN  STEFANESCU a fost omul care i-a ajutat pe cei de la CRUCEA ROSIE FINLANDEZA sa aduca aparatura medicala. blocuri operatorii sa ajute caminele de batrani si copii. CATALIN era traducatorul pentru grupul de finlandezi. Atunci a cunoscut oameni de stiinta, personalitati culturale. In anul al dpilea de facultate a facut parte din grupul de dialog DIRECTIA 9.

Exista mai multe feluri de CULTURA spune CATALIN. " CRED CA ATUNCI CAND SPUI CULTURA MAI SPUI SI ALTCEVA. FELUL IN CARE TE IMBRACI, IN CARE UMBLI, CER$CETAREA STIINTIFIICA sunt toate CULTURA. FELUL DE A STRUCTURA DISCURSUL O DATOREZ PLOITEHNISTILOR. E O TAMPENIE, <<NU AM INTELES NIMIC>>. CU ACEASTA REPLICA AM INVATAT SA POVESTESC ALTFEL."

CATALIN e mandru ca publicul emisiunii GARANTAT 100% E FORMAT DIN TINERI, IAR UNII AZI POT SPUNE CA AU CRESCUT ODATA CU ACEASTA EMISIUNE.

SI PUTINI OAMENI SUNT CA jurnalistul CATALIN STEFANESCU. Si JURNALISTI ca OMUL STEFANESCU.
catalin stefanescu garantat suta la suta

"JURNALISMUL ESTE CA O MESERIE DE CONTACT ASA CUM SUNT SI SPORTURILE DE CONTACT, E O MESERIE CARE TE TINE VIU,TE TINE IN PRIZA ACTIV. SI AR TREBUI SA TE TINA CU CAPUL PE UMERI SI CU MINTILE ACSA IN MASURA IN CARE AI RESPECT PENTRU ACEASTA MESERIE."

CATALIN STEFANESCU face pare cu siguranta din breasla oamenilor care fac cu multa pricepere,si devotament meseria de JURNALIST. Ii place sa traiasca viata ca un miracol. Ii plac lucrurile de calitate si oamenii adevarati. SIMPLI, CURATI SI BUNI. JURNALISMUL este o meserie care se face cu aceeasi truda  IN FIECARE ZI spune CATALIN.

"INCERCAM IN CATEVA SITUATII SA DAM UN SOI DE DOCTORIE PE O BUCATA DE ZAHAR. SA FACEM ZAHARUL ASTA CAT MAI ACTUAL. INCERCAM SA NU IMBATRANIM NICI IN VIATA SI NICI IN MESERIE."

CUM a rezistat emisiunea GARANTAT 100 % din 1999 si pna in prezent? "AM SUPRAVIETUIT PENTRU CA AM SCHIMBAT SI NU DE DRAGUL SCHIMBARII."

"MA FERESC DE OAMENII CARE NU SE SCHIMBA CA SI DE CEI CARE SE SCHIMBA ZILNIC".

CATALIN STEFANESCU este OMUL PASIUNII care ne arata REALITATEA cu EMOTIE. Iubeste teatrul, filmul, muzica. ARTA. CIteste cu ardoare. Are timp sa priveasca si alete emisiuni. Ii admira pe MARINA CONSTANTINESCU, HORIA ROMAN PATAPIEVICI. Se uita la emisiunea lui ANDI MOISESCU "APROPO TV" dar si la emisiunile SANDREI STOICESCU. Nu petrece multa vreme pe FACEBOK.. In schimb foloseste timpul pentru a se informa.

Si sunt multi care nu concep sa traiasca fara emisiunea sa.

GARANTAT 100% este emisiunea culturala care ne ofera terapia de care avem nevoie in tumultul vietii. In care unii traiesc doar prin FACEBOOK si jocuri pe calculator.

Iar CATALIN STEFANESCU face meseria ca un ostas prezent la datorie. Si pentru ca aceasta datorie ii place nu se plictiseste.  E datoria lui cea care ne-a dat GARANTAT 100%!

Emotie, frumusete, oaza de cultura!