Traditii de Sf ANDREI aflarea ursitei - traditii de Sf Andrei BUSUIOC si oglinda

Traditii de SFANTUL ANDREI: Imaginea din oglinda si aflarea ursitului

Unele tinere mai încearca de Sf Andrei sa îsi vada viitorul sot la miez de noapte.

Asezate complet dezbracate între doua oglinzi, în camera întunecoasa, cu cîte o lumînare în fiecare mîna, încearca sa priveasca în oglinda din fata pentru a vedea imagini reflectate din oglinda din spate.

Se crede, si unele persoane chiar au avut aceasta iluzie, ca prin fata ochilor încep sa se perinde scene de viata, ca tînara îsi vede viitorul sot sau, în unele cazuri, ca i se dezvaluie scene din viitor.

Oricît de periculoase li se par unora spiritele care, zice-se, bantuie în aceasta noapte de Sf Andrei, mesterele în ale magiei
traditii sf andrei aflarea ursitului in oglinda
spun ca tocmai mesagerii întunericului pot fi pusi la treaba pentru a dezlega secretele.

Exista deasemenea credinta ca în asemenea noapte magica cum este noaptea Sf Andrei se pot afla autorii unor crime sau furturi ori unde se afla persoane ori bunuri disparute fara urma sau de unde a pornit o nenorocire abatuta asupra unei case.

Toata magia se desfasoara în cimitir, în miez de noapte, asa ca putini au nervii suficient de tari pentru a experimenta asa ceva. Ingredientele sunt lumanari, apa sfintita, un vas nou cu gura larga si cîteva monede de argint, care sunt asezate deasupra unui mormant vechi si parasit.

Practicantul ritualului trebuie sa fi postit trei zile si se crede ca, în lumina lumînarilor, dupa ce a rostit anumite rugaciuni, poate vedea în apa turnata în vas filmul evenimentelor magice pe care le dorea dezvaluite.

In noaptea Sfântului Andrei, puteti sa va visati ursitul fara sa apelati la oglinzi.

În satele din Bucovina fetele necasatorite isi pun seara sub perna 41 de fire de grau, ca sa isi afle ursitul, iar la culcare spun :  “Voi, 41 de fire de grâu, Eu voi adormi, si voi hodini , Dar eu ma rog lui Dumnezeu , Sa-mi trimita îngerul meu, Cel ce mi-e dat de Dumnezeu”.

Si în Moldova, exista un obicei pentru fetele nemaritate. Acestea fac o turta dintr-o lingura de faina de grau, una de apa si una de sare, pe care o manânca la culcare. Baiatul pe care-l viseaza ca le aduce apa în somn se spune ca este viitorul lor sot.

La fel de populara ca si metoda cu verigheta, o traditie de aflarea a ursitului in noaptea Sf Andrei destul de raspandita.

Într-un vas cu apa neînceputa se arunca o verigheta sfintita de preot în mijlocul careia apare chipul ursitului.

Aveti grija ca de Sf Andrei sa nu dati nimic de împrumut ori în dar, nu scoateti gunoiul din casa si nici nu lucrati. Cei care nu respecta sarbatoarea se vor imbolnavi si vor atrage paguba asupra lor.

Pentru ca sa aflati cât de rodnic va fi urmatorul an, puneti grâu la încoltit într-o strachina cu apa. De Anul Nou, cum arata grâul asa va fi si sanatatea voastra.

Si conditiile meteorologice din noaptea Sfântului Andrei pot prevesti cum va fi iarna, daca aflarea ursitului cu oglinda sau cu verigheta a esuat, macar puteti spera sa aflati cum va fi vremea de Craciun.
MAI POTI CITI