Biografie Temistocle Popa: compozitorul care a murit la venerabila varsta de 92 de ani dupa o activitate artistica de exceptie

Compozitorul Temistocle Popa a murit marti dimineata, în jurul orei 4,00, la vârsta de 92 de ani. si va fi înmormântat joi la Cimitirul Ghencea Militar.

Scurta Biografie Temistocle Popa

Temistocle Popa, pseudonimul artistic al lui Mistocli Popa, nascut in data de 27 iunie 1921 la Galati, este un compozitor, instrumentist (flaut, saxofon) si actor de film român.

Laureat cu Premiul Festivalului de la Mamaia, cu Premiul ACIN pentru muzica de film (Un oaspete la cina), Temistocle Popa a primit în anul 2004 Ordinul National Serviciu Contencios, în grad de Cavaler.
temistocle popa biografia blog vedete

În 1961 Temistocle Popa a debutat cu prima sa compozitie, melodia "Lalele", care devine imediat slagar în interpretarea inegalabilului Luigi Ionescu.

În memoria ascultatorilor au ramas slagarele pline de farmec semnate de Temistocle Popa, precum: "Chitare" (interpretata de Dan Spataru), "Cu cine semeni dumneata?" (Aurelian Andreescu), "Poiana cu flori" (Trio Grigoriu), "Zorile" (Luigi Ionescu), "Asta seara m-am îndragostit" (Adrian Romcescu).

La 9 noiembrie 2004 lui Temistocle Popa i-a fost decernat Ordinul National "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru îndelungata si prodigioasa activitate, evidentiata prin numeroase piese de mare succes, în special de muzica usoara, dar si muzica de jazz, de film sau simfonica.

În 20 octombrie 2011 s-a lansat cartea biografica dedicata lui Temistocle Popa .

Temistocle Popa  era casatorit cu actrita Cornelia Teodosiu.

Este creatorul muzicii pentru filmele Veronica, Veronica se întoarce, Mama, Trahir etc.


Artistul care a colaborat cu Dan Spataru, Margareta Paslaru, Angela Similea Si Corina Chiriac era in 2012 tarat prin tribunale si a marturisit cu amaraciune,  ca este somat sa paraseasa locuinta.

Temistocle Popa si sotia sa aveau varsta de 91 si, respectiv, 90 de ani si încearcau sa se gospodareasca cum pot mai bine.

Cei doi aveau pensii cumulate de 21 de milioane iar factura de gaze a reprezentat, pe doua luni, 18 milioane, asa ca familia renuntase la a plati factura la telefon, de exemplu.

Cornelia Teodosiu si Temistocle Popa nu aveau nici copii si nici alte rude.
MAI POTI CITI