RADU GOLBAN BIOGRAFIA ROMANULUI CU CV IMPRESIONANT

Poate ati auzit de romanul care a descoperit datoria Germaniei catre BNR

biografie radu golban blog vedete
El se numeste Radu Golban si este un roman stabilit in Basel, Elvetia.

Iata cateva date din CV-ul lui Radu Golban, un CV impresionat pentru orice economist roman cu pretentii.

Radu Golban s-a nascut la 18 noiembrie 1973, în Timisoara;

În aprilie 1988 Radu Golban a plecat din România, fiind stabilit acum în Elvetia, localitatea St. Gallen;

Radu Golban  este absolvent de stiinte politice si drept, Universitatea din Freiburg, Germania;

Radu Golban  are un Master in studii europene avansate, legislatie europeana, politici economice si macroeconomice, Universitatea din Basel;

Radu Golban  este Doctor in economie si Profesor la Universitatea de Vest, Timisoara.

Radu Golban a descoperit in timp ce isi facea documentarea pentru teza doctorala ca Germania are o datorie istorica catre Banca Nationala a Romaniei.

Ca nemtii au incercat sa o “deconteze” fie prin decontarea din soldul curent a stationarii trupelor pe teritoriul Romaniei, fie prin achitarea unor datorii ale Romaniei fata de Germania in 1944 tot din soldul curent.

In 1935, Romania si Germania au semnat un acord prin care se stabilea ca platile dintre cele doua tari, provenind din schimbul de marfuri si din alte obligatii de stat si particulare, sa fie efectuate prin cliring bilateral intre Banca Nationala a Romaniei si Casa de compensatie germana.

Datoria descoperita de Radu Golban este un varf din cliringul necompensat.

Si ca sa terminam aceasta scurta si incompleta incursiune in biografia lui Radu Golban, iata ce crede chiar el despre descoperirea sa: "Din moment ce traim intr-o perioada politica extrem de tensionata, eurosistemul se poate prabusi de pe o zi pe alta. Probabil, tind sa cred, chiar daca am descoperit aceste creante, ca nu este cel mai favorabil moment de a discuta despre o datorie istorica a Germaniei fata de Romania". Destul de trist, dar adevarat.