Biografia ANCAI PANDREA - MARIRE si DECADERE

ANCA PANDREA s-a nascut  in zodia VARSATORULUI la 16 februarie 1946  in FAGARAS.  Povestea ei de viata cuprinde momente ce ar incapea lesne in paginile unui roman de la agonie la extaz. Primii ani de viata au insemnat multa tristete si suferinta pentru tanara si frumoasa ANCA. Doar mama sa a incurajat-o sa isi urmeze visele.

ANCA PANDREA termina Institutul de TEATRU si joaca la Teatrul de Comedie. Aici jucau nume mari ale scenei romanesti DEM RADULESCU, STELA POPESCU, IURIE DARIE. Un strop din gloria acestora se raspandeste in jur si ANCA profita.  Cum necum reuseste sa ii intre in gratii actorului IURIE DARIE.

Incep o poveste de dragoste asta in ciuda impotrivirii fiului lui DARIE.


ANCA PANDREA  a jucat in cateva filme in vremea cand actorii aveau mai multa decenta si atitudine.

anca pandrea wiki vedete blog


Cinefilii isi aduc aminte de  actrita in piese de teatru STEAUA FARA NUME-1966,CANTECELE MARII 1970-, DOCTOR FARA VOIE-1976-, UN OM IN LODEN 1979. A jucat si in serialul PERIPETIILE UNUI OM DE AFACERI si in cateva telenovele din care amintim NUMAI IUBIREA in 2004.

ANCA PANDREA cea care in final avea sa ii devina sotie lui IURIE DARIE s-a remarcat prin prezenta la evenimente mondene. Total dezinhibata la 60 si ceva de ani, ANCA venea imbracata in rochii si fuste scurte precum o adolescenta. Oare nu vedea penibilul situatiei? Mai grav avea sa pozez nud in ipostaze deloc  potrivite unei actrite ajunsa la o varsta cand  ar fi putut avea nepoti.

Fotografiile in care cei doi apar in ipostaze jenante socheaza lumea artistica. ANCA intr-un final regreta dar deja raul fusese facut. Se stia din 2010 de boala maestrului IURIE DARIE. Dar Anca si-a impus   atitudinea de" numai eu exitst". Comportamentul desantat si petrecerile de pe vremea cand sotii detineau o crama au lasat urme adanci. IURIE DARIE parea in ultima vreme depasit de situatie era precum o marioneta in mainile sotiei. Era firesc ca oamenii de teatru din jurul lor sa se distanteze.

Nu ar fi fost firesc ca sotia mai tanara sa adopte un comportament firesc anilor pe care ii are? Indiferent de tineretea sufleteasca anii astern riduri si batranetea vine pentru fiecare. Si ce facea ANCA PANDREA? Iesea in presa sa ne spuna ce mult era dorit si curtat IURA al ei. OBSERVATI AL EI pentru ca ANCA se referea la barbatul ei ca la un obiect de care nimeni nu avea voie sa se atinga. Si in cele din urma IURIE DARIE a fost doborat de boala.

anca pandrea iurie darie wiki vedete blog
A suferit o interventie pe creier si de doua luni este in coma. Starea lui de sanatate este ingrijoratoare. ANCA PANDREA a aparut iar prin emisiuni si ne-a tinut la curent cu starea de sanatate a sotului. Si-a gasit timp sa participe la dezvelirea stelei de pe aleea ARTISTILOR cand maestrului i  s-a conferit distinctia pentru  contributia adusa cinematografiei romane. DAR CE FOLOS daca IURIE DARIE nu a putut fi prezent?

ANCA PANDREA a tinut sa ne spuna ca este suparata ca nimeni nu l-a ajutat pe IURIE DARIE cu bani pentru acoperirea cheltuielilor. Cu mici exceptii. FLORIN PIERSIC si ION DICHISEANU au fost prezenti la spital pentru a-l vedea pe IURIE DARIE. Toata lumea vorbeste de devotamentul si sacrificiul sotiei.
DAR NU ERA NORMAL? DACA AR FI AVUT MAI MULTA DECENTA  lucrurile poate nu ar fi stat la fel. Sa ne amintim vorbele intelepte care spun "DORMI CUM ITI ASTERNI".

De ce trebuie ANCA PANDREA sa spuna ca daca i se intampla ceva  sotului ea renunta la viata pentru ca nimic nu ar avea sens? Ar fi cazul ca macar acum sa pastreze un pic de demnitate. De dragul omului  pe care sustine ca il iubeste. Comportamentul ANCAI PANDREA a stirbit mult din numele si faima actorului in ultimii ani.

Ii dorim sanatate actorului si speram ca starea de sanatate se va imbunatati. SPERAM ! Poate acum in cel de-al doisprezecelea ceas ANCA PANDREA va invata sa fie decenta.
MAI POTI CITI