Geraldine Leigh Chaplin, legenda internationala de la TIF 2012

GERALDINE LEIGH CHAPLIN, legenda internationala a filmului,fiica genialului si a celui mai mare actor al lumii, CHARLES CHAPLIN se afla in Romania de cateva zile. Este prezenta la Festivalul International de Film Transilvania ajuns la cea de-a 11-a editie.

Geraldine Leigh Chaplin Biografie Blog Vedete
In aceasta seara la Gala de inchidere a filmului alaturi de nume de faima, regizorul CLAUDE LELOUCH, ajuns la venerabila varsta de 74 de ani, MARI TOROCSIK. marea actrita de nationalitate ungara, romanul premiat in Anglia, ION CARAMITRU,GERALDINE CHAPLIN , toti vor fi premiati cu PREMIUL Pentru intreaga activitate.

E pacat sa avem rarul privilegiu de a avea in Romania o persoana de un asemenea calibru ca GERALDINE CHAPLIN si sa nu ne familiarizam cu crampeie macar din viata ei. In 1952 , marele CHAPLIN o distribuia pe micuta GERALDINE intr-un mic rol in filmul LINELIGHT

De atunci, GERALDINE a facut peste 100 de filme, a participat la marile festivaluri de filme ale lumii, a fost premiata A fost nominalizata de 3 ori la GOLDEN GLOBE.


A castigat Premiul Special la CANNES in 1976 pentru ca in 1982 sa fie membra in juriul acestui prestigios festival. A fost atat de emotionata ca aproape a lesinat, pentru ca toata viata a visat sa fie la acest festival.

Si-a mai trecut in palmares Premiul GOYA, Premiul BAFTA si numeroase alte premii speciale la toate competitiile importante ale lumii. A colindat lumea din ARGENTINA, FRANTA, ANGLIA, ELVETIA, SPANIA. Aceasta DOAMNA are o viata atat de speciala cat un OSCAR.

Prezenta ieri seara la conferinta de presa a FESTIVALULUI de FILM INTERNATIONAL TRANSILVANIA a declarat cu umor ca s-a folosit de numele sau ca o tarfa. Umor candid.

Numele de CHAPLIN i-a deschis toate usile in viata dar ea a muncit cu indarjire pentru a-si consolida o cariera care l-ar face mandru pe genialul sau tata. GERALDINE spunea ca tata nu a fost de acord ca ea sa urmeze o cariera de actrita dar de indata ce si-a urmat calea a sustinut-o si i-a dat sfatul de a lasa la o parte  talentul si de a munci pe rupte.

GERALDINE CHAPLIN este o actrita de o rara expresivitate, sensibilitate si profunzime. Isi poarta cu mandrie anii si este distinsa si destinsa. Are doar 1,65cm inaltime dar talentul ii depaseste  fiinta. Geraldine Leigh Chaplin s-a nascut la 31 iulie 1944 in SANTA MONICA, CALIFORNIA.

Cunoaste engleza, franceza si spaniola. Viata i-a harazit un destin aparte. A trait in Elvetia, Spania si America. Credea ca filmul poate schimba oamenii dar acum nu i-a mai ramas filmului decat sa fie in stare sa schimbe gandirea oamenilor.

A studiat la ACADEMIA REGALA de BALET din LONDRA si baletul a fost prima ei dragoste. In vremurile cand dansa la PARIS a descoperit-o  regizorul DAVID  LEAN. I-a dat rolul TONYEI in filmul DR ZHIVAGO. Si a facut un rol de zile mari pentru care avea sa primeasca prima nominalizare la GOLDEN GLOBE.

Cand avea doar 8 ani, GERALDINE s-a stabilit cu familia in ELVETIA. Celebritatea mamei Oona O'NEIL fata dramaturgului EUGEN O'NEAIL si faima tatalui, MARELE CHAPLIN i-au dat taria de a deveni ceea ce este si de a duce cu eleganta mai departe mostenirea geniului. Este primul copil din cei 8 pe care CHAPLIN  i-a avut cu OONA.cea de-a patra sotie.

In 1967 GERALDINE incepe o relatie care a durat 12 ani cu regizorul si prietenul de familie CARLOS SAURA. A trait 25 de ani in SPANIA. A avut un copil , un baiat cu SAURA. Daca pe plan profesional sotul i-a consolidat cariera in familie era un sot dificil ceea ce a dus piana la urma la ruptura dintre cei doi.

Din 2006 , GERALDINE traieste in MIAMI alaturi de sotul ei  PATRICIO CASTILLO cu care are o fata actrita numita dupa mama sa OONA. In 1976 GERALDINE a trait o experienta care ar lasa traume oricui.
Corpul tatalui a fost furat si ea a negociat cu teroristii care se ocupau si cu traficul de arme.

CHARLES CHAPLIN a fost acuzat ca sustinator al acestei grupari teroriste si desi s-a remediat situatia si acuzatiile au fost retrase, GERALDINE simtea ca e privita cu suspiciune. Si cum nu e usor sa fii urmarit de SERVICIILE SECRETE SPANIOLE, dupa 25 de ani de viata in SPANIA, a preferat sa plece si sa  se stabileasca iar in ELVETIA.

GERALDINE are si o voce  speciala si  a cantat in duet neuitatul LES AIMANTS de pe albumul L AMOUR A LA FRANCAISE.

GERALDINE este sora vitrega a lui SIDNEY CHAPLIN, CHARLES CHAPLIN JR, sora buna cu EUGENE, MICHAEL, JOSEPHINE si VICTORIA CHAPLIN si matusa  urmatorilor ; KEIRA, CARMEN, DOLORES si JAMES THIERREE.


wiki Geraldine Leigh Chaplin Biografie Blog Vedete
Filme cu Geraldine Chaplin 
The Impossible (2012)
Et si on vivait tous ensemble? / Hai sa traim împreuna! (2011) - Annie
There Be Dragons (2011) - Abileyza
¿Para qué sirve un oso? / (2011)
Hostias / (2010) - Jean
L'imbroglio nel lenzuolo / Magia cinematografului (2010) - Alma
La mosquitera / Plasa de tântari (2010) - María
O Apóstolo (2010) - Dosinda
The Making of Plus One (2010) - Geri - the casting director
The Wolfman / Omul-lup (2010) - Maleva
Imago mortis (2009) - Countess Orsini
La isla interior (2009) - Victoria
Diario de una ninfómana / Diary of a Sex Addict (2008) - Abuela de Valére
Inconceivable / Greu de crezut (2008) - Frances Church-Chappel
Parc (2008) - mama lui Marteau
Parlami d'amore (2008) - Amelie
Ramírez (2008) - Galerist
Boxes (2007) - Maman
El Orfanato / Orfelinatul (2007) - Aurora
Los Totenwackers (2007) - Salgado
Miguel and William / Miguel si William (2007) - Dueña
Teresa, el cuerpo de Cristo / Tereza: Trupul lui Hristos (2007) - Priora
Les aventuriers des mers du Sud / Aventurierii din Marile Sudului (2006) - Maggie
Marple: Sleeping Murder (2006) - Dna Fane
BloodRayne / Printesa vampirilor (2005) - Fortune Teller
Heidi (2005) - Rottenmeier
Melissa P. (2005) - Nonna Elvira
Oculto / Ocult (2005) - Adele
A Christmas Carol / Colinda de Craciun (2004) - Ghost of Christmas Future / Blind Beggarwoman


GERALDINE are o adevarata familie. Iar talentul sau va fi rasplatit cu un PREMIU DE INTREAGA CARIERA aici, la noi in ROMANIA. GERALDINE auzise de FESTIVALUL de FILM TRANSILVANIA inainte de a ajunge la noi in tara. Bravo CLUJULUI pentru puterea de a duce mai departe un festival care le poate schimba parerea strainilor despre ROMANIA.

Si fericiti sunt cei care au avut privilegiul de a o cunoaste pe aceasta mare DOAMNA!
MAI POTI CITI