MERYL STREEP -Drumul de la ospatarita la castigatoare a Premiului OSCAR pentru a treia oara

Mama Mia este titlul unuia din filmele in care a jucat MERYL STREEP. 

Asa putem striga si noi O, MAMA MIA, STREEP a reusit sa plece aseara cu cel de-al treilea OSCAR din cariera.

A mai castigat trofeul pentru stralucitele jocuri din "ALEGEREA SOPHIEI", SI "KRAMER CONTRA KRAMER".

Este cu adevarat o IRON LADY, O MARGARET THATCHER a filmului. Stiti doar a jucat rolul MARGARETEI in filmul intitulat chiar asa IRON LADY.

A fost nominalizata la OSCAR de 17 ori si a cucerit trei premii. Nu ar trebui sa va mire asta daca ati sti ca MERYL STREEP a dat nastere chiar unor citate numite in engleza quotes.

Iata o mostra de citat a la MERYL STREEP.

"I get nervous calling myself an artist.I feel like an interpretter of a violin." Ma simt nervoasa sa ma numesc eu artist. Ma simt mai degraba ca o interpreta a unei melodii la vioara. Sau ".Let s face it. We were all 3 year olds. But only some of us grow up and get paid for it"Adica sa dam lucrurile pe fata, fiecare dintre noi a avut 3 ani si a fost considerat de toata lumea adorabil, dar intre timp doar cativa dintre noi  s-a ridicat , a crescut si a fost platit pentru asta.

MERYL STREEP are o bogata filmografie si nu cred ca este vreun cinefil sa nu isi aduca aminte de unul dintre filmele care ne-au ramas in minte inca de pe vremea cand eram doar in liceu. Si de atunci ne-am imbogatit orizontul cinefil cu fiecare rol si film in care a jucat MERYL STREEP.

De la OUT of  lAFRICA 1985 la KRAMER CONTA KRAMER. de la neuitata interpretare  a sefei rele in THE DEVIL WEARS PRADA, trcand si prin seriale tv-mini series,  sau filme in care doar si-a pus vocea MERYL incanta de fiecare data.

Nu este frumoasa ca alte actrite dar jocul ei electrizeaza. A absolvit BERNARD HIGH SCHOOL. A fost ospatarita la hotelul SOMERSET in SOMERVILLE din NEY JERSEY. A fost iubita si logodnica lui JOHN CAZALE pina cand acesta moare la varsta de 42 de ani de cancer.

MERYL isi reface viata si din 1978 si pina in prezent este fericita sotie a Domnului DON GUMMER. Au impreuna 4 copii frumosi si reusiti. HENRY AKA HARRY  GUMMER, GRACE JANE, MARY WILLA si   ..LOUISA GUMMER.

MERYL STREEP este recunoscuta pentru perfectionismul pe care il foloseste in toate rolurile pe care le primeste. Nu se lasa pana nu ii reuseste. De pilda pentru rolul din The music of our hearts a exersat la vioara  cate sase ore timp de 8 saptamani.

De fapt putini stiu ca MERYK STREEP isi dorea o cariera de cantareata de opera de aceea incepuse sa se pregateasca pentru asta inca de la varsta de 12 ani. A reusit de minune sa imbine viata profesionala cu cea sentimentala. Sotul ei ii face cadouri ciudate in complicitate cu cele 4 odrasle. de pilda la o aniversare MERYL a primit un robot de bucatarie sau alttadata un balansoar.

Domnul GUMMER trebuie sa fi fost tare mandru de sotia sa MERYL STREEP si la fel si copii lor. Cred ca nu e usor sa ai o sotie si o mama atat de "OSCARIZATA"/ MERYL are un simt al umorului deosebit si cine s-a uitat la decernarea premiului OSCAR aseara stie despre ce vorbesc.

Inca o data, MERYL STREEP A STRALUCIT! Pe covorul rosu, imbracata intr-o superba rochie aurie MERYL a fost o regina. Impunatoare si plina de gratie. Go go MERYL STREEP! VREM sa te vedem si la anul la OSCAR.
MAI POTI CITI