Biografie Alin Oprea - Wiki Talisman si un scandal de cancan

Razboiul dintre cei doi fosti Talismani, Alin Oprea si Tavi Colen este departe de a se încheia, atacurile dintre cei doi fiind din ce în ce mai dure, dovada emisiunile TV care fac audienta in acest mod, de la Acces Direct la Happy Hour.

Insa noi va vom prezenta BIOGRAFII.

Scurta biografie Talisman, biografia lui Alin Oprea si un mic wiki Tavi Colen.

Formatia Talisman wiki

Data infiintarii formatiei `Talisman` este 16 decembrie 1996, prin participarea la festivalul `Om Bun`, unde primeste Marele Premiu.

La numai trei luni de la lansarea maxi-single-ului `Atat de singur`, se inregistreaza un record de vanzari Talisman: 150.000 de exemplare pe caseta audio, motiv pentru care grupul `Talisman` a fost rasplatit de producator (Intercont Music) cu Discul de Platina.

Intr-un an si jumatate de la lansare, trupa a sustinut 250 de concerte.


In anul 2006, cand trupa Talisman a implinit 10 ani de activitate muzicala, a fost lansat albumul intitulat "Pentru prieteni", iar primul single extras este piesa "Senorita", melodie ce a cucerit topurile de specialitate.

La sfarsitul anului 2006, cei doi membri principali ai trupei Talisman, au hotarat sa se desparta, trupa Talisman urmand sa fie promovata in formula Alin Oprea si cei cinci tineri instrumentisti.

Tavi Colen biografie

Tavi Colen s-a nascut la Targu Jiu pe 9 octombrie 1967.

In anul 1992 Tavi Colen devine solist vocal al formatiei VOLTAJ,  cu care sustine o serie de turnee in tara.

In 1996 este lansat primul album al acestei  formatii “PERICOL DE MOARTE".  Intr-o seara a aceluiasi an,  in camera de camin din complexul  Regie,  acolo unde locuia impreuna cu Alin Oprea,  pune bazele formatiei  “TALISMAN”,  formatie careia i-a dat numele. Impreuna cu Alin Oprea participa  la festivalul “OM BUN” unde castiga marele premiu cu piesa “Atat de singur”.

In noiembrie 2007, insa,  in urma unor neintelegeri nascute intre cei doi de ceva timp, Tavi Colen paraseste formatia “TALISMAN” si isi ia soarta in propriile maini, cu intentia ferma de a incepe o viata noua.

“O VIATA NOUA” se si numeste primul album solo  al lui Tavi Colen, un album pe care l-a produs in calitate de  compozitor si textier, colaborand partial cu poetul Dinu Olarasu.

In anul 2008, se naste  ,,TAVI COLEN  BAND” cu REMUS CARTELEANU la chitara solo, IONUT MICU  la  tobe,  PAVEL BACIU la  bas,  CARLOS SANCHEZ la clape si EMILIA BREZEANU backing vocal.

Biografie Alin Oprea

Alin Oprea s-a nascut la Turda pe data de 20 noiembrie 1971 si este semnatar al majoritatii compozitiilor grupului Talisman. Alin a studiat vioara si pianul la Scoala de Muzica din Cluj iar de la varsta de 15 ani a cantat in trupele rock din Cluj, "Alpha Rock", "Compact", Sin" si din Bucuresti, "Sfinx Experience".

Pe scurt despre Alin Oprea:
Nume: Alin Oprea
Prenume: Alin
Data Nasterii: 20 noiembrie 1971
Locul Nasterii: Turda
Sotie: Larisa
Copii: Adrian si Melissa
Nationalitate: Romana
Studii: Scoala de Muzica din Cluj
Ocupatie: Compozitor, cantaretTALISMAN: ALIN OPREA, TAVI COLEN - ATAT DE SINGUR