Ghid complet pentru îngrijirea părului vopsit la salon acasă în funcție de culoare

După o vizită la salonul de înfrumusețare, în care ne-am transformat părul într-o superbă nuanță proaspătă, este important să acordăm o atenție specială îngrijirii acestuia acasă. 

Fie că ai ales un blond strălucitor, un negru elegant sau o nuanță vibrantă, îți vom oferi câteva sfaturi esențiale pentru a menține culoarea intensă și pentru a-ți proteja sănătatea părului. 

O îngrijire adecvată a părului vopsit la salon acasă este esențială pentru a menține culoarea vibrantă și a-ți proteja sănătatea părului. 

Fie că ai ales un blond radiant, o nuanță brună elegantă sau culori vibrante, respectarea acestor recomandări te va ajuta să ai un păr frumos și sănătos. 

Acordă atenție produselor pe care le folosești, protejează-te de factorii de decolorare și răsfăță-ți părul cu tratamente hidratante și măști de întreținere a culorii. 

cele mai bune masti ieftine pentru par vopsit ca la salon

Astfel, vei bucura mult timp de rezultatul spectaculos al vopsirii tale la salon!

Descoperă în continuare recomandările noastre privind îngrijirea părului acasă după vopsirea la salon, în funcție de culoare.


I. Îngrijirea părului vopsit blond:

a) Șampon și balsam potrivite: Alege produse special formulate pentru părul vopsit blond, care protejează culoarea și previn apariția nuanțelor nedorite, cum ar fi tonurile galbene sau portocalii.

b) Tratamente hidratante: Folosește măști hidratante și balsamuri fără clătire pentru a menține părul hidratat și a-i conferi strălucire.

c) Protecție solară: Expunerea la soare poate afecta culoarea părului blond, deci utilizează produse de protecție solară pentru păr și evită expunerea prelungită la razele UV.

d) Evită supraîncălzirea: Folosește instrumentele de coafat cu căldură minimă sau folosește un produs de protecție termică înainte de utilizare.

II. Îngrijirea părului vopsit brunet sau negru:

a) Produse pentru menținerea culorii: Alege șampoane și balsamuri special formulate pentru părul vopsit brun sau negru, care ajută la păstrarea intensității culorii și previn decolorarea.

b) Tratamente de întreținere a culorii: Folosește un tratament de întreținere a culorii o dată pe săptămână pentru a revitaliza și a menține strălucirea părului.

c) Evită spălarea frecventă: Spală părul mai puțin des pentru a preveni eliminarea rapidă a culorii. Folosește șampoane uscate între spălări pentru a menține prospețimea părului.

d) Evită apă fierbinte: Spală părul cu apă călduță sau rece pentru a evita deschiderea cuticulelor și decolorarea prematură a părului.

III. Îngrijirea părului vopsit în nuanțe vibrante:

a) Produse fără sulfat: Optează pentru șampoane și balsamuri fără sulfat, deoarece acestea sunt mai blânde și previn decolorarea rapidă a nuanțelor vibrante.

b) Spălare cu apă rece: Spală părul cu apă rece pentru a fixa culoarea în firele de păr și a prelungi durabilitatea nuanțelor vibrante.

c) Măști de întreținere a culorii: Aplică măști de întreținere a culorii în mod regulat pentru a menține intensitatea nuanțelor și a proteja părul de factorii de decolorare.

d) Limitarea expunerii la căldură: Evită utilizarea excesivă a uneltelor de coafat cu căldură, deoarece acestea pot estompa culorile vibrante. Optează pentru opțiuni de coafare fără căldură, cum ar fi cocurile sau împletiturile.
MAI POTI CITI