Rețete Cu Fructe De Mare Congelate: Cum Să Le Prepari Și Să Le Servesti

Cele mai bune și simple Rețete Cu Fructe De Mare Congelate: Cum Să Le Prepari Și Să Le Servesti


Fructele de mare sunt o sursă excelentă de proteine, minerale și acizi grași omega-3, care au numeroase beneficii pentru sănătate. 

Însă nu toată lumea are acces la fructe de mare proaspete sau nu le poate consuma imediat după cumpărare. 

De aceea, o alternativă practică și convenabilă sunt fructele de mare congelate, care se păstrează mai mult timp și pot fi folosite în diverse rețete.

În acest articol de blog, vă vom prezenta câteva sfaturi pentru a prepara și servi fructele de mare congelate în mod corect și gustos. 

cele mai bune si simple retete cu fructe de mare congelate

De asemenea, vă vom sugera câteva rețete simple și rapide pe care le puteți încerca acasă.


Cum să prepari fructele de mare congelate


Fructele de mare congelate trebuie să fie de calitate bună și să provină de la surse sigure. Verificați data de expirare și aspectul ambalajului înainte de a le cumpăra. 

De asemenea, evitați să le dezghețați și să le recongelați, deoarece acest lucru poate afecta textura și aroma lor.

Pentru a prepara fructele de mare congelate, aveți două opțiuni: să le dezghețați în prealabil sau să le gătiți direct din congelator. Ambele metode au avantaje și dezavantaje, pe care vi le vom explica mai jos.

Dezghețarea fructelor de mare congelate


Dacă optați pentru dezghețarea fructelor de mare congelate, trebuie să o faceți cu grijă și în condiții igienice. 

Nu lăsați fructele de mare la temperatura camerei sau sub jet de apă caldă, deoarece acestea se pot altera sau pot favoriza dezvoltarea bacteriilor. 

Cel mai bine este să le transferați din congelator în frigider cu o zi înainte de a le găti și să le puneți într-un vas adânc pentru a colecta sucul rezultat.

Un alt mod de a dezgheța fructele de mare congelate este să le puneți într-un plic sigilat și să le scufundați într-un bol cu apă rece. 

Schimbați apa la fiecare 30 de minute până când fructele de mare sunt complet dezghețate. Acest proces poate dura între o oră și trei ore, în funcție de cantitatea și tipul de fructe de mare.

Avantajul dezghețării fructelor de mare congelate este că acestea își păstrează mai bine forma și textura atunci când sunt gătite. Dezavantajul este că durează mai mult timp și necesită mai mult spațiu în frigider.

Gătirea fructelor de mare congelate


Dacă nu aveți timp sau spațiu pentru a dezgheța fructele de mare congelate, puteți să le gătiți direct din congelator.

Însă trebuie să aveți în vedere că acest lucru va prelungi timpul de gătire și va elibera mai mult lichid în preparat. De aceea, este recomandat să ajustați cantitatea de condimente și sosuri pentru a compensa pierderea de aromă.

Pentru a găti fructele de mare congelate, puteți folosi diferite metode, cum ar fi fierberea, prăjirea, coacerea sau grătarea. 

În funcție de rețeta aleasă, puteți adăuga fructele de mare congelate direct în oală sau tigaie sau să le presarați cu puțin ulei, sare și piper și să le așezați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. 

În ambele cazuri, verificați bine fructele de mare după gătire și asigurați-vă că sunt opace și că se desprind ușor de cochilie.

Avantajul gătirii fructelor de mare congelate este că este mai rapid și mai simplu. Dezavantajul este că fructele de mare pot deveni mai moi sau mai uscate dacă nu sunt gătite corect.

Cum să servesti fructele de mare congelate


Fructele de mare congelate pot fi servite ca aperitiv, fel principal sau garnitură, în funcție de preferințele și ocazia dumneavoastră. 

Puteți să le combinați cu diferite ingrediente, cum ar fi legume, orez, paste, cartofi, salate sau pâine. De asemenea, puteți să le acompaniați cu diferite sosuri, cum ar fi maioneză, muștar, usturoi, lămâie sau vin.

Iată câteva exemple de rețete cu fructe de mare congelate pe care le puteți încerca acasă:


- Paella cu fructe de mare: un preparat tradițional spaniol care constă în orez gătit cu fructe de mare, carne, legume și condimente. Pentru a face paella cu fructe de mare congelate, adăugați-le în oală după ce orezul a fiert parțial și lăsați-le să se gătească împreună până când orezul este moale și fructele de mare sunt făcute.

- Spaghete cu fructe de mare: o rețetă simplă și rapidă care necesită doar spaghete fierte, fructe de mare prăjite în ulei de măsline cu usturoi și pătrunjel și sos de roșii sau vin alb. Pentru a face spaghete cu fructe de mare congelate, prăjiți-le în tigaie la foc mediu până când sunt gata și apoi adăugați sosul ales.

- Salată cu fructe de mare: o opțiune ușoară și sănătoasă care poate fi servită ca aperitiv sau fel principal. Pentru a face salată cu fructe de mare congelate, fierbeți-le în apă sărată cu lămâie și foi de dafin până când sunt gata și apoi scurgeți-le bine. Amestecați-le cu salată verde, roșii, castraveți, măsline și brânză feta și stropiți-le cu ulei de măsline și oțet balsamic.
MAI POTI CITI