Impresii Casa și Conacul Baciu din Bucovina. Cazare inedită și mâncare tradițională delicioasă

Casa și Conacul Baciu din Bucovina o destinație turistică inedită și autentică din Bucovina, unde te poți bucura de mâncare tradițională delicioasă

  

Dacă plănuiești o vacanță în țară dar și de o experiență autentică (nu fără lipsa confortului modern), îți recomandăm, o pensiune inedită din Bucovina, cu arhitectură specifică locului, dar și mâncare tradițională care-ți va merge direct la suflet și care ne-a făcut o impresie foarte bună.

În Fundu Moldovei vei descoperi cu uimire 3 case tradiționale, care te apropie de frumusețea zonei, create din iubirea pe care proprietarii o simt pentru Bucovina: Casa Baciu Colacu, Conacul Baciu și Casa Baciu.

pareri conacul baciu bucovina forum cazare ieftina

Totul a început de la o afacere, „Am pornit la drum în 1994, când între pereții fostului abator care deservea armata habsburgică, construit în timpul Împăratului Franz Josef la mijlocul secolului 18, am adus la viață rețetele moștenite de la Moș Toader și am transformat carnea provenită de la crescătorii de animale locali în preparate delicioase.”

În 1998 au deschis primul magazin în Câmpulung Moldovenesc, iar în 2008 unul și la București, pe calea Floreasca, pentru a veni în întâmpinarea bucureștenilor cu un „colț de Bucovina.”

Cum clienții își doreau să vadă și Bucovina, în 2011 au deschis Casa Baciu, un domeniu care se întinde pe 10.000 metri pătrați, unde vei descoperi o casă bătrânească, dar și una în copac, o cramă, o stână, dar și un iaz plin de pește. „La Casa Baciu legătura cu tradițiile este puternică și poate fi simțită la fiecare pas. Te vei trezi într-un adevărat muzeu în aer liber al satului bucovinean”, declară proprietarii pensiunii bucovinene.

În 2020 s-au extins și au deschis Casa Baciu Colacu, aflată la poalele munților și gândită pentru a fi pe placul oaspeților sofisticați. 

cazare cu piscina in bucovina

Poziționată la o altitudine de 1000 metri, înconjurată de brazi și poienițe și străbătută de pârâul Colacu cu apă rece ca gheața, locația se adresează adulților și promite un confort de 5 stele, într-un decor tradițional.

Doi ani mai târziu, în 2022, a apărut și Conacul Baciu, amplasat la poalele pădurii, în inima Bucovinei. 

Conacul Baciu dispune de 11 camere duble, fiecare cameră având o particularitate aparte. 

Unele camere dispun de suprafețe generoase și canapele extensibile, în timp ce altele dispun de balcoane și priveliști superbe. 

Dotate cu paturi matrimoniale, camerele îmbină cu mult bun gust stilul tradițional al elementelor din lemn, cu elemente reinterpretate modern. 

Spațiile amenajate ca într-o poveste te îmbie să petreci cât mai mult timp aici, iar arhitectura tradițională este păstrată prin meritul meșterilor artizani locali. 

Pensiunea te apropie de tradiții, mai ales prin lemnul lucrat de meșteri locali, dar îți va reda și un sentiment de liniște și bucurie, prin toată frumusețea din jur. 

Toate cele trei unități de cazăre oferă preparate locale, gătite de bucătărese autentice, pentru ca tu să ai parte de un sejur complet.
MAI POTI CITI