7 Trucuri Efective pentru a Stimula Creșterea Unghiilor Tale Frumoase și Sănătoase

Fie că îți dorești să ai unghiile lungi și elegante sau să-ți întărești și să-ți îmbunătățești sănătatea acestora, stimularea creșterii unghiilor poate fi o provocare. 

Din fericire, există o serie de trucuri și sfaturi pe care le poți folosi pentru a-ți îmbunătăți calitatea și viteza de creștere a unghiilor. 

Stimularea creșterii unghiilor tale poate necesita răbdare și consecvență, dar cu ajutorul acestor trucuri eficiente, vei putea obține unghii frumoase și sănătoase într-un timp relativ scurt. 

Nu uita să îți menții unghiile bine hidratate, să le protejezi și să le hrănești din interior printr-o alimentație echilibrată. 

Adoptă aceste sfaturi și bucură-te de unghiile tale la fel de frumoase ca cele ale unei manechine de modă!

În acest articol, vom explora 7 trucuri eficiente care te vor ajuta să obții unghiile pe care ți le dorești. 


Indiferent dacă ești pasionată de moda și frumusețe sau pur și simplu îți dorești unghii sănătoase, acest articol este pentru tine!

1) O alimentație echilibrată pentru unghiile tale:

Unghiile sănătoase și puternice necesită o nutriție adecvată. Asigură-te că dieta ta include alimente bogate în proteine, vitaminele A și C, zinc, fier și biotină. 

Consumul de legume și fructe proaspete, cereale integrale, carne slabă și nuci te va ajuta să-ți hrănești unghiile de la interior, contribuind la creșterea și sănătatea lor.

2) Hidratează-ți unghiile și cuticulele:


Hidratarea este cheia pentru a-ți menține unghiile sănătoase și flexibile. Aplică ulei de cuticule sau ulei de nucă de cocos pe unghii și cuticule în mod regulat. 

Aceasta va ajuta la retenția umidității și va preveni uscarea și ruperea unghiilor tale.

3) Evită substanțele chimice agresive:

Produsele chimice dure, cum ar fi cele găsite în lacurile de unghii și îndepărtătoarele de ojă, pot slăbi unghiile și pot încetini creșterea lor. 

Înlocuiește produsele obișnuite cu opțiuni mai naturale și evită să folosești prea des acetona, deoarece aceasta poate usca și deteriora unghiile.

4) Protejează-ți unghiile:

Folosește mănuși de protecție atunci când faci curățenie sau lucrezi cu substanțe chimice. Substanțele agresive pot afecta unghiile și cuticulele, ducând la slăbirea și ruperea acestora. 

De asemenea, poți evita să folosești unghiile ca instrumente pentru a deschide sau a scăpa de obiecte, deoarece acest obicei poate provoca leziuni și poate afecta creșterea unghiilor.

5) Îngrijește-ți cuticulele:

Cuticulele sănătoase sunt esențiale pentru unghiile frumoase. Evită să tai cuticulele, deoarece aceasta poate duce la infecții și probleme de creștere. 

În schimb, încearcă să le împingi înapoi cu ajutorul unui instrument special sau cu vârful unui bețișor de urechi, după ce le-ai înmuiat în apă caldă.

6) Aplică fortifiante pentru unghii și bază pentru unghii:

pareri Eveline Cosmetics Nail Therapy Professional fortifiant lac de unghii pentru unghii slabe si deteriorate cu keratina


Există o gamă largă de produse de îngrijire a unghiilor disponibile pe piață, inclusiv fortifiante pentru unghii și baze speciale pentru unghii. 

Aceste produse pot ajuta la întărirea și protejarea unghiilor tale și pot stimula creșterea lor. 

Asigură-te că aplici un strat de bază înainte de a aplica ojă, deoarece acesta va crea o barieră de protecție între unghie și ojă, prevenind decolorarea și slăbirea acestora.

7) Evită să ronți unghiile:

Chiar dacă acest lucru poate părea dificil, încercă să eviți să-ți rozi unghiile. Ronțăitul poate slăbi unghiile și poate împiedica creșterea lor sănătoasă. 

Dacă ai dificultăți în a te abține, poți aplica un strat de ojă amară specială pe unghii. Gustul neplăcut te va descuraja să-ți rozi unghiile.

Unghiile sunt oglinda sănătății noastre, de aceea îngrijirea lor este cu adevărat foarte importantă.

 Pentru a maximiza creșterea unghiilor este nevoie să le ajuți să fie mai puternice, să le protejezi și să le îngrijești zilnic.
MAI POTI CITI