IDEI cum decorăm Dormitorul pentru copii, Simplu și cu bun gust, chiar și de dimensiuni mici

Dacă doriți să decorați un dormitor pentru copii simplu și cu bun gust, puteți urma câteva idei și sfaturi de amenajare a dormitorului la îndemâna tuturor:

Alegeți culori neutre: Culorile neutre, precum alb, bej sau gri, pot crea o bază simplă și elegantă pentru decorarea dormitorului. 

Aceste culori pot fi combinate cu accente de culori mai puternice, precum albastru sau roz, pentru a adăuga un strop de culoare.

♦  Folosiți mobilier simplu și funcțional: Alegeți mobilier simplu, cu linii curate și funcțional, care să ofere suficient spațiu de depozitare pentru jucării, haine și alte obiecte personale.

♦  Adăugați accesorii minimaliste: Accesoriile minimaliste, precum perne decorative, covoare sau tablouri simple, pot adăuga un strop de personalitate și stil în dormitor, fără a fi prea încărcate.

idei decorarea dormitorului copilului culori par dulap birou


Daca trebuie sa amenajezi un dormitor mai mic pentru copii, atunci ar trebui sa ai in vedere faptul ca spațiul disponibil nu trebuie aglomerat cu elemente inutile. 

Iti poti seta prioritățile in funcție de vârsta copilului, dupa cum urmează: elemente de dezvoltare cognitiva si mitrica, pentru bebelusi intre 0-24 luni, organizatoare pentru jucării si carti, potrivite pentru intervalul de vârstă 2- 5 ani, rafturi cu cărți, pentru copii de peste 5 ani si biroul pentru activități, atunci când deja copilul este la scoala. 

Atunci cand spatiul nu este foarte generos începe amenajarea cu integrarea elementelor esențiale precum ar fi: patul, noptiera, biroul si scaunul de lucru, spatiile pentru depozitare.

Culorile sunt importante pentru amenajarea unei camere de dimensiuni mici, asa ca optează pentru nuanțe blânde, deschise, precum crem, roz, alb, bleu, sau vernil.

♦  Folosiți iluminatul adecvat: Iluminatul adecvat poate face o mare diferență în crearea unei atmosfere plăcute și confortabile în dormitor. 

Încercați să utilizați o lumină centrală mai puternică pentru iluminarea generală, dar adăugați și lămpi de perete sau de birou pentru iluminat suplimentar în zonele specifice.

♦  Personalizați decorul: Permiteți copiilor să-și exprime personalitatea prin decorarea propriilor pereți. 

Puteți folosi autocolante pentru perete sau postere cu personajele preferate pentru a adăuga un strop de individualitate în dormitor.

În general, simplu și cu bun gust înseamnă să evitați supraîncărcarea spațiului cu prea multe obiecte sau culori și să alegeți mobilier și accesorii funcționale și estetice.
MAI POTI CITI