Parfumul PĂTEAZĂ Hainele. Scoaterea petelor de Parfum metode care funcționează.

Cum poți sa cureți ușor petele de parfum, cu ce se scot petele de parfum de pe haine în mod rapid si sigur.

Îndepărtarea petelor de parfum, în special a celor persistente, este un proces complex. În astfel de cazuri, aveți nevoie de metode si substanțe speciale.

Dacă parfumul a lăsat o pată pe partea exterioara a îmbrăcăminții, cea mai bună variantă în acest caz este să apelezi la serviciile de curățătorie chimică. 

Cu cât pata de parfum este mai proaspătă, cu atât este mai mare șansa de eliminare completă a acesteia din structura materialului.

După curățarea zonei pătate de parfum, este important nu doar să clătiți obiectul de îmbrăcăminte, ci să îl spălați în întregime pentru a evita petele neplăcute după ce materialul se usucă.

Dacă parfumurile pe bază de ulei ajung pe haine, este contraindicată utilizarea glicerinei pentru a le îndepărta. Acest lucru nu va face decât să agraveze problema, deoarece glicerina în sine are o structură destul de uleioasă. În acest caz, este indicat să folosiți solvenți precum acetona sau alcoolul.

Modalități eficiente de a îndepărta petele de parfum

sfaturi cum scoti petele de parfum acasa fara inalbitor

1. Alcool 

Alcoolul este unul dintre cele mai eficiente pentru îndepărtarea petelor. Este destul de capabil să facă față urmelor de parfum. Dar cu o condiție - dacă sunt proaspete. 

Un tampon de bumbac trebuie umezit generos cu alcool și șterge bine zona contaminată a țesăturii. Se lasa sa se usuce. Apoi arunca-l in mașina de spălat. 

2. Săpun de rufe 

Această metodă este perfectă pentru prelucrarea țesăturilor delicate. Pentru a îndepărta petele de pe parfum, veți avea nevoie de săpun de rufe obișnuit, mai degrabă de sapun lichid. Este necesar să il aplici generos pe zona cu probleme și să il lași să acționeze 10-15 minute. 

Sau poți folosi un săpun special pentru a îndepărta petele. Apoi spălați lucrul în modul optim pentru material. 

3. Amoniac si peroxid de hidrogen (apa oxigenata)

O combinație simplă și eficientă care vă va ajuta să faceți față chiar și unei urme vechi de parfum. Este suficient să amestecați ambele substanțe în proporții egale și să aplicați amestecul rezultat pe zona pătată a îmbrăcămintei. 

Pentru a face acest lucru, puteți folosi un tampon de bumbac sau un tampon de bumbac (dacă urmele sunt ascuțite și foarte mici). 

Lăsați produsul să acționeze câteva ore. Apoi spălați în orice mod convenabil. 

4. Alcool si argilă albă 

O modalitate non-standard, dar eficientă de a îndepărta petele de parfum de pe haine. Trebuie să luați argilă cosmetică albă și să adăugați puțin alcool medical la ea: ar trebui să obțineți o pastă groasă. 

Amestecul rezultat este aplicat cu generozitate pe zona murdară a țesăturii și lăsat puțin până când pasta de argilă-alcool se usucă. Apoi îndepărtați cu grijă stratul uscat și spălați produsul manual sau într-o mașină de spălat. 

5. Suc de lămâie 

Sucul de citrice nu este un remediu mai puțin eficient pentru îndepărtarea urmelor de parfum decât oricare altul dintre cele prezentate. O metodă similară poate fi utilizată în siguranță pentru tratarea țesăturilor deschise și cu culori inchise.

Este suficient să treci o felie mică de lămâie peste zona pătată și să lași acidul să reacționeze (15-20 de minute sunt suficiente pentru asta). După aceea, spălați articolul de îmbrăcăminte în cel mai potrivit mod. 

6. Glicerina

Această metodă este optimă pentru produsele din lână. Câteva picături de substanță sunt suficiente pentru a rezolva problema petelor de parfum de pe haine. Mai întâi trebuie să încălziți glicerina, apoi să o aplicați punctual pe materialul pătat. 

Deoarece lâna este un material capricios, trebuie să acționați încet și cu atenție. După aplicarea compoziției, așteptați câteva minute și asigurați-vă că ștergeți zona tratată cu acetonă (va ajuta la îndepărtarea grăsimii din glicerină). 

7. Inalbitor

Utilizarea substanțelor chimice de uz casnic este eficienta când e vorba de tricotaje (și numai nuanțe deschise). 

Înălbitorul va face față chiar și cu o pată veche de parfum. Se recomandă utilizarea inalbitoarelor pe baza de oxigen. 

Aplicați produsul într-o cantitate mică pe zona țesăturii stricate de parfum și lăsați timp de 15-20 de minute. Apoi clătiți materialul în apă rece și puneti produsul la spălare.
MAI POTI CITI