Asemănarea dintre DRAGOSTE și ANXIETATE și cum recunoști dragostea falsă

Poți deosebi cu adevărat dragostea de anxietate ascultându-te cu adevărat: gândește-te dacă rămâne o urmă de frică și emoție dureroasă din gândurile despre iubitul tău? 

Persoanele anxioase tind să caute o relație pentru a găsi măcar o mică insulă de stabilitate, așa că este deosebit de important să ne gândim cum și de ce au început fluturii să ne zboare în stomac.

Când ne îndrăgostim, apetitul nostru dispare, ritmul cardiac crește, somnul poate fi întrerupt și uneori apare insomnia. 

Acum priviți aceste simptome fără context. Același lucru îl trăim atunci când suntem copleșiți de anxietate! Aceasta include, de asemenea, amorțeală și furnicături ale membrelor, senzația de a fi aruncat fie în căldură, fie în frig.

Diferența dintre Dragoste si Anxietate

O persoană îndrăgostită are un sentiment de inspirație, o disponibilitate de a muta munții. Și da, emoția poate fi prezentă, dar acesta este un sentiment ușor care nu schimbă starea generală plăcută, nu te face mai vulnerabil. 

Anxietatea, spre deosebire de a te îndrăgosti, reduce calitatea vieții, nu-ți permite să trăiești confortabil.

anxietate si dragoste asemănări si deosebiri


Când suntem îndrăgostiți, fiecare emoție este amplificată uneori. De regulă, acestea sunt experiențe plăcute. 

Odată cu anxietatea, domină emoțiile negative: acesta nu este sentimentalism, când putem vărsa o lacrimă vizionând un videoclip drăguț, ci un sentiment de angoasă și frângere. Frica joacă un rol important în anxietate. Ar putea fi frica de moarte, pierderea celor dragi sau așteptarea că ceva rău este pe cale să se întâmple.

Într-o relație, o persoană anxioasă tinde să-și ascundă toate laturile neplăcute. Desigur, cu toții vrem să fim pe plac, dar cu anxietatea, această dorință tinde spre absolut. 

O astfel de persoană se teme să nu isi piardă partenerul și încearcă să-l păstreze cu imaginea ideală. Acest lucru crește tensiunea internă, pentru că trebuie să păstrezi întotdeauna masca celei mai bune versiuni a ta.

Desigur, nu vrem cu toții să ne certăm cu cei dragi și suntem fericiți să îi suportăm, dar pentru o persoană anxioasă, acest ciclu de certuri și împăcări devine un substitut al intimității.

Ce să faci dacă te simți ca ești anxioasa

• Ascultă-te pe tine. Uneori, anxietatea este legată de faptul că ești lipsita de energie. Ai adunat prea multe in tine, nu sunt suficiente resurse și corpul începe să tragă un semnal de alarmă. Oprește-te, uită-te în jur, unde alergi?

• Faceți un plan de acțiune. Dacă anxietatea este cauzată de termene limită, și lucruri urgente, atunci doar dezvoltă-ți propriul plan pe care îl vei urma. Previzibilitatea ucide anxietatea.

• Conștientizarea. Întrebați-vă când ați experimentat prima dată anxietatea? Uneori, anxietatea apare atunci când „întregul tău” este afectat. Dacă ați suferit o operație, a existat o intervenție chirurgicală, organismul începe să se „îngrijoreze”. Dacă slăbești rapid, atunci anxietatea este, de asemenea, un răspuns al organismului. În acest caz, doar lăsați organismului timp să se recupereze.

• Sport, meditație. Sună banal, dar activitatea fizică suplimentară, practicile de respirație controlata contribuie la producerea de hormoni care ne îmbunătățesc starea de spirit. Nu este necesar să te chinui cu antrenamente grele: poate fi o plimbare plăcută în parc sau o plimbare cu bicicleta.
MAI POTI CITI