DROB VEGETARIAN cu legume. Cel mai bun drob de legume cu ciuperci alternativa vegană la chigir.

Te-ai saturat de drobul de miel cu sau fara prapura aka CHIGIR prin Moldova? Drobul cu ficat de porc si carne tocata ți se pare greu si prea complicat mai ales daca este sa nimerești temperatura si timpul de fierbere a organelor? 

Va propunem atunci o rețetă simplă și ușoară de cel mai bun drob de legume, drob vegetarian cu ciuperci si măsline pentru o masă ușoară de Paște, care să nu va dea o indigestie urâtă.

Drobul vegetarian cu legume poate fi consumat nu numai la masa de Paște ci și in tot timpul anului, mai ales în perioadele de post.

Retetă simplă și ușoară de drob de legume cu ciuperci și măsline

Ingrediente compoziție:

o țelină
2 morcovi medii
3 cartofi medii
3 căței de usturoi
4 cepe
1 cană de orez
100 g măsline negre sau verzi, în funcție de preferințe
200 g ciuperci Champignon
spanac
pătrunjel
mărar
50 g pesmet
condimente: sare, piper, boia dulce și oregano, după gust

reteta drob de post vegetarian cu legume si ciuperci timp de coacere


Mod de preparare drob vegan cu legume

Cartofii se pun la fiert în coajă. Se verifică cu fuculița, iar când sunt gata se curăță de coajă și se pisează ca pentru piure.

Orezul se pune separat la fiert și se adaug două căni de apă la cantitatea menționată. În momentul în care începe să fiarbă, se acoperă cu un cap și se lasă în continuare a fiert pentru aproximativ 10 minute, fără a se ridica deloc capacul. Când se închide focul, se mai lasă cu capacul alte 10 minute.

Între timp, se toacă ceapa și se mărunțește usturoiul. Cele două Ingrediente se pun la călit cu cupiercile tocate, timp de 15 minute. Țelina și morcovii se dau pe răzătoare, în timp ce spanacul se opărește.

Toate ingredientele, inclusiv pătrunjelul, mărarul, măslinele și condimentele, se amestecă apoi, până se omogenizează. Drobul se poate pune fie în tăvi de chec, fie într-un tavă rotundă, după preferințe. În tăvi se pune hârtie de copt, apoi se pune compoziția.

ATENȚIE! Drobul cu legume trebuie ținut la cuptor circa o jumătate de oră, până când capătă o culoare aurie. Se lasă la răcit, iar apoi trebuie să stea la frigider cel puțin 3 ore pentru a se putea tăia fără a se sfărma.
MAI POTI CITI