DERMODRIN Unguent pareri forumuri, prospect, beneficii, mod de utilizare si reactii adverse posibile

Pe forumuri, parerile despre Dermodrin unguent Montavit sunt opinii in mare lor majoritate pozitive, care exprima multumirea si increderea in virtutile terapeutice ale acestui medicament antihistaminic contra alergiilor.

Principalele interese a celor care au comentat despre Dermodrin unguent sunt legate de alternativele la Claritine si Fenistil, plus informatii despre modul de utilizare, cat timp se folosesete si ce reactii adverse pot apare in urma folosirii.

Potrivit informatiilor din prospect, Dermodrin apartine clasei de medicamente denumite antihistaminice pentru uz topic si este un unguent care actioneaza impotriva manifestarilor alergiilor datorate descarcarii de histamina (antihistaminic) precum: roseata, mancarime a pielii si durere. 

In plus Dermodrin reduce sau previne aparitia umflaturilor pielii avand drept cauza alergiile. 

Dermodrin unguent actioneaza ca o emulsie de ulei in apa si are un efect racoritor, crescand astfel efectul de ameliorare a durerii. 

dermodrin unguent 20 mg pareri forum alternativa fenistil

Efectul se simte la scurt timp dupa aplicarea unguentului si persista timp de 2 pana la 6 ore.

Este indicat in tratamentul pruritului (mancarimea pielii), durerilor locale si a reactiilor de hipersensibilitate (reactie imuna de aparare a organismului excesiva sau anormala, alergica) in cazul:

- afectiunilor dermatologice cu componenta alergica;

- muscaturilor de insecte.

Dermodrin unguent actioneaza ca o emulsie ulei in apa si are un efect racoritor, crescand astfel efectul de ameliorare a durerii. Suplimentar, umflaturile pielii din cauza alergiilor sunt de asemenea reduse sau prevenite.

Dermodrin unguent se foloseste numai pentru uz extern.

Medicamentul cu aspect cremos, non-pruriginos si inodor este usor de aplicat si intins pe piele. Efectul se simte la scurt timp dupa aplicarea unguentului si persista timp de 2 pana la 6 ore.

Cum sa utilizati Dermodrin - dozaj

Utilizati intotdeauna Dermodrin exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Daca medicul nu recomanda altfel, aplicati o cantitate intre 1 si 3 g Dermodrin unguent (de marimea unei cirese sau a unei nuci) pe zona afectata a pielii.

1) Adultii repeta aceasta aplicare de 4 pana la de 6 ori pe zi.

Copii cu varsta peste 2 ani si adolescenti: sunt recomandate maxim 4-5 aplicatii zilnic.

2) Copii cu varsta sub 2 ani

Nu exista date disponibile referitoare la siguranta si eficacitatea utilizarii Dermodrin la copii cu varsta sub 2 ani.

Daca dupa 7 zile de tratament nu se observa ameliorarea simptomelor sau acestea se agraveaza, diagnosticul si tratamentul trebuie reevaluate.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Dermodrin poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactii locale (mai putin frecvente) observate: eruptii trecatoare pe piele; inrosirea pielii pe suprafata pe care s-a aplicat medicamentul; formarea de papule sau vezicule; umflarea locala a pielii; sensibilizarea pielii la expunerea la radiatia solara sau la surse de lumina ultravioleta.

Reactii sistemice (in cazuri rare, pot aparea urmatoarele reactii, datorita absorbtiei cutanate extinse): reactii de hipersensibilitate; uscaciunea gurii; tulburari de urinare; oboseala; agitatie (in special la copii); reactivitate crescuta la stimulii externi (in special la copii); senzatie de teama (in special la copii).


Contraindicatii

Nu utilizati Dermodrin unguent in urmatoarele cazuri: daca sunteti alergic (hipersensibil) la difenhidramina, la alte medicamente cu actiune antihistaminica sau alte componente ale medicamentului, nou-nascuti sau copii cu varsta pana la 2 ani, dermatoze infectate, eczeme, leziuni cutanate umede.

Dermodrin unguent NU trebuie aplicat pe rani deschise sau mucoase, pe zone mai mari de piele modificata (de exemplu la pacientii cu varice, pojar).
MAI POTI CITI