Ce este remediul CĂRBUNE ACTIV. Cărbune medicinal activ proprietăți și beneficii terapeutice.

Ce este și pentru ce se utilizează remediul cărbunele activ medicinal


Cărbunele activ medicinal se poate folosi cu succes la îngrijirea tenului, la albirea dinților, face adevărate minuni în cazul persoanelor care suferă de balonare, are efecte benefice în intoxicarea cu anumite substanțe chimice, este folosit în tratarea problemelor gastro-intestinale cum este gastroenterita sau intoxicațiile alimentare.

Cărbunele activ consta in carbon foarte poros. Asadar, poseda capacitatea de a acționa precum un burete si de a se dezintegra în particule minuscule, ajungând sa acopere suprafețe foarte mari. 

De aici rezulta proprietatea de absorbție a cărbunelui activ. Deci, particulele de carbon pot coagula alte substanțe precum toxine, substanțe chimice dar si molecule olfactive.

pareri carbune activat medicinal forum remedii detoxifiere


Cărbunele activ se prinde de toxine si de substanțele chimice din intestin si previne absorbția acestora. 

Textura poroasa a cărbunelui medicinal are o sarcina electrica negativa și in acest fel reușește sa atragă moleculele încărcate pozitiv, cum ar fi gazele si toxinele.

ATENȚIE! Cărbunele activ este eficient împotriva a numeroase toxine însă nu a tuturor. Spre exemplu, cărbunele activ nu este eficient împotriva intoxicațiilor cu erbicide sau etanol.

Cărbunele activ medicinal este benefic pentru îngrijirea pielii. Cercetătorii susțin ca acest produs poate atrage către suprafața pielii microparticulele, cum ar fi praful, murdăria, toxinele, substanțele chimice si bacteriile, pentru a le îndepărta mai ușor.

Compoziție cărbune activ medicinal


Cărbunele medicinal se produce in urma supraîncălzirii surselor naturale de carbon, cum ar fi lemnul. Aceasta pulbere neagra se leagă de toxine si nu permite absorbția acestora in stomac. 

Corpul nu poate sa absoarbă cărbunele si, prin urmare, toxinele care se leagă de cărbune sunt eliminate in fecale.

Cu toate acestea, cărbunele activ nu este asemănător cu cel găsit in sacii de cărbuni pentru foc sau in bucățile de alimente arse.

Cărbunele activat cel mai des utilizat are câmpul de suprafața in intervalul 800 – 1500 m2/g. Suprafața acestor cărbuni se caracterizează in principal prin prezenta microporilor al căror diametru efectiv este mai mic de 2 nm. 

Cărbunele activat este construit dintr-o rețea complexa de pori, clasificați ca:

♦ micropori ( < 2 nm diametru)
♦ mezopori( 2-50 nm diametru)
♦ macropori ( > 50 nm diametru)

Mod de administrare și utilizare cărbune activ


Cărbunele medicinal este disponibile sub forma de tablete, capsule sau pulbere. Acestea pot fi înghițite direct sau pot fi amestecate într-un pahar cu apa.

Cărbunele activ medicinal poate fi folosit şi pentru albirea dinților. Pudra se aplică pe periuța de dinți umedă şi se începe periajul. 

La fel ca și în cazul bicarbonatului de sodiu, un alt remediu naturist pentru albirea dinților şi îndepărtarea tartrului,specialiștii în stomatologie nu recomandă  însă oficial acest tip de curățare a dinților deoarece nu există suficiente dovezi clinice despre efectul cărbunelui activ asupra smalțului dinților pe termen lung. 

Cărbunele activ se regăsește in produse cosmetice pentru curățarea pielii dar si in șampoane care promit sa protejeze pielea si parul împotriva factorilor poluanți. 

Citiți cu atenție etichetele produselor cosmetice pe baza de cărbune activ. Pe aceste etichete trebuie sa se regăsească termenul charcoal

Doar asa puteți fi siguri ca produsele respective conțin cărbune activ si nu un colorant de culoare neagra.

Reacții adverse și contraindicații cărbune activ


Cărbunele activ medicinal acționează în mod exclusiv fizic, respectiv este eliminat in stare similara celei in care a fost ingerat. 

Astfel, efectele secundare ale cărbunelui medicinal sunt foarte puține, însă trebuie reținut ca o administrare in exces poate provoca eventuale constipații sau chiar vărsături.

De asemenea, nu uitați de colorarea in negru a scaunului provocata de particulele de carbon. Acest aspect este inofensiv.

Cărbunele activ nu poate diferenția modul in care funcționează, astfel ca va absorbi atât substanțele nocive cât si vitamine si alți nutrienți esențiali pentru buna funcționare a organismului.

De asemenea, nu poate fi exclusa neutralizarea medicamentelor și a contraceptivelor orale

Cum și de unde cumperi cărbune activ medicinal la cel mai bun preț


Specialiștii recomandă să cumperi din surse de încredere. Farmaciile și plafarurile online reprezintă o variantă bună, dar doar acele farmacii și plafare online care sunt verificate și care oferă servicii profesionale clienților.
MAI POTI CITI