IARBA GRASĂ păreri forumuri. IARBA PORCULUI beneficii, contraindicații, rețete, conservare

Pe forumurile de fitoterapie, părerile despre iarba grasă sau iarba porcului sunt pozitive si apreciază numeroasele benefiicii ale acestei plante medicinale pentru sănătatea noastră.

Iarba grasă, numită şi porcina sau iarba porcului, este o sursă foarte populară de nutriţie în ţările din lumea a treia, deoarece se poate dezvolta pe soluri sărace. Şi-a făcut loc în bucătăriile de pe tot globul, pentru gustul şi conţinutul său de substanţe benefice sănătăţii.

Iarba porcului beneficii


Dacii foloseau iarba grasă pentru proprietățile sale medicinale. Era considerată un elixir.

Hipocrate a observat că iarba porcului are rezultate în diabet, avitaminoze, migrene, conjunctivită, hemoroizi, boli de rinichi, viermi intestinali.

Chinezii folosesc iarba grasî din cele mai vechi timpuri în alimentație, dar și în tratarea a diverse afecțiuni.
iarba grasa aka iarba porcului pareri forumuri beneficii si conservare


În tratamente naturiste, se consideră că frunzele ierbii grase au aceleaşi proprietăţi ca şi Aloe Vera.

Iarba grasă este o sursă excelentă de calciu, fier şi grăsimi omega-3 ce se găsesc în cantitate mai mare decât în orice altă legumă sau chiar în unele specii de peşte.

Iarba porcului este o plantă foarte bogată în vitaminele C şi A cunoscute pentru proprietăţile sale detoxifiante şi antioxidante, precum şi vitamine din grupa B, E, PP şi caroten.

Frunzele de iarbă grasă au efect antiinflamator, analgezic și calmant asupra pielii corpului.

Infuzia cu iarbă grasă are efect antimătreață.

Semințele de iarba porcului lăsate la infuzat sunt indicate în balonare și tulburări de somn.

Compresele cu planta proaspătă sunt recomandate în boli de ochi și spasme musculare.

S-a mai descoperit că Iarba Grasă conţine de la 10 la de 20 de ori mai mult din antioxidantul inhibitor de cancer, melatonina, decât oricare alt fruct sau legumă testată.

Iarba grasă contraindicații 

Iarba porcului nu este recomandată persoanelor care suferă de convulsii sau crize diencefalice (hipotalamice), hipoglicemie, hipertensiune sau bradicardie.

Iarba porcului rețete


Există două modalităţi principale de gătire a iaerbii grase.

♦ Una dintre acestea este foarte rapidă și se face la foc mare, întâlnit cu precădere în bucătăria asiatică.

După această metodă, iarba grasă poate fi preparată fără grăsime într-o tigaie încinsă bine la temperatură ridicată, iar după ce se căleşte uşor, aceasta se stropeşte bine cu un sos sau cu suc de citrice.

De fapt, se poate căli în moduri variate, în funcţie de diferitele tehnici regionale chinezeşti. Este foarte potrivită pentru reţete care folosesc spanac sau legume similare.

Merge bine cu boabe fermentate de fasole neagră, şi de asemenea, cu sos de peşte – gustul astringent al boabelor fermentate merge bine cu gustul uşor acid şi textura suculenta a ierbii grase.

♦ Un alt mod de a găti, folosit în întreaga lume, este sub formă de tocăniţă. În bucătăria Mexicană, mâncărurile cu iarbă grasă sunt deosebit de bune. În diferite regiuni din Mexic veţi găsi reţete pentru “verdolagas”, acesta fiind numele în spaniolă folosit pentru iarbă grasă.

Folosită în tocană cu carne, ardei iute şi ceapă, la fel ca în aproape toate mâncărurile mexicane cu carne, iarba grasă devine uşor mucilaginoasă, având un efect foarte asemănător cu acela al bamelor tinere puse în mâncare (iarba grasă poate substitui bamele).

Verdolagas con salsa este, de asemenea, un fel de mâncare foarte populară şi într-adevăr gustoasă. Hanne recomandă “verdolagas verde con salsa” în combinaţie cu limbă.

Iarba grasă conservare

Pentru a nu i se pierde din proprietati, cel mai bine se poate conserva iarba grasă in miere de albine. 

Se umple un borcan cu planta si se toarna miere ca sa o acopere, apoi se inchide ermetic si se tine la rece, in frigider sau in camara.

MAI POTI CITI