WIKI IRINA DINESCU fata poetului DINESCU de la actorie la filosofie si psihologie

WIKI: IRINA DINESCU si ANDREI DINESCU sunt copii poetului MIRCEA DINESCU si a traducătoarei de dramaturgie si literatura rusa MARIA aka MAȘA DINESCU.

Din nefericire DOAMNA MARIA DINESCU a trecut in neființă in 19 octombrie 2019 după o lunga suferinta.  IRINA si ANDREI au sansa unei familii deosebite.

Ce spunea poetul MIRCEA DINESCU despre cei doi copii ANDREI si IRINA?

"AM FOST UN TATA MAMOS. Mi-a plăcut sa imi giugiulesc copiii. De cand au aparut pe lume am fost absolut fascinat. Am fost un tata mamos. Mi-a plăcut sa imi giugiulesc copiii. I-am spalat, le-am gatit.

Dormeam cu ei lipiti de-a stânga si de-a dreapta si asta imi vindeca nevroza. M-am jucat cu ei le-am facut morala. La 16 ani s-au revoltat apoi dragostea a devenit mai coplesitoare.

Acum MA IAU EI IN BRATE CA PE UN COPIL BĂTRÂN CARE TREBUIE SA ISI PRIMEASCĂ DRAGOSTEA INAPOI".
irina dinescu biografie fata lui mircea dinescu

Atat de emotionanta dragostea dintre MARIA /MASA si MIRCEA DINESCU a fost ca intr-un  basm rusesc. Si amandoi parintii celebri si-au iubit cu toata inima copiii.

Iar MIRCEA DINESCU isi iubeste si mai mult copiii  de cand doamna MASA sotia si maam a plecat spre o alata lume.

IRINA DINESCU a moștenit sensibilitatea artistica a părinților. La vârsta de 37 de ani IRINA DINESCU a  adunat experiența de viata si  trăiește departe de lumina reflectoarelor extrem de discreta.

IRINA  a învățat de la parinti sa isi traiască bucuriile si tristețile departe de ochii presei. Si cum tatăl MIRCEA a fost si este mereu in vizorul presei IRINA si ANDREI au preferat sa nu se expună.

Cu multa discreție si rafinament si-au trait durerea pierderii mamei iar MIRCEA si-a plans in tacere soția apoi a revenit  la emisiunile sale decis sa nu se lase doborât de tragedia plecării dincolo a jumătății sale.

IRINA este actrița dar de ceva vreme  a renunțat la actorie.

IRINA ne povestea  ca se simte RUSOAICA si oamenii din RUSIA ii simte apropriați deși nu a fost niciodata in RUSIA.

BUNICA rusoaica si bunicul ungur  părinții mamei sale au crescut-o cu multa dragoste. După nașterea fratelui sau IRINA a petrecut multa vreme la bunici.

Iar bunica a invatat-o pe IRINA alfabetul rusesc a invatat sa fie hotarata  si dornica sa invete mereu lucruri noi. La debutul in cinema  IRINA si-a negociat salariul iar tatal a fost extrem de mandru de ea.

IRINA avea  varsta de 18 ani. "Lumea astepta mult de la mine. Si cand realizez ceva se credea  ca m-a impins tata de la spate".

IRINA s-a luptat mult cu povara de a fi fata unor oameni celebri. Au fost  momente grele incat a vrut sa isi schimbe numele  ca cei din jur sa nu mai spuna ca realizarile sale  se datorau celebritatii parintilor.

Slava cerului cu ajutorul mamei  care i-a fost mereu aproape IRINA a trecut mai departe.

IRINA a iubit cărțile de mica  si nici nu se putea altfel. In ce filme a jucat IRINA DINESCU si de ce a renunțat la actorie ?

FILMOGRAFIE IRINA DINESCU

2016- 03 BY PASS- voce VUVUZICA
2007- LA NIC - short film
2006- WHAT MEANS MOTLEY- CATALINA
2005- PROJECT W
2004- OUT OF SEASON- HOTEL MAID
2004- SINDROMUL TIMISOARA- MANIPULAREA
2004- ITALIENCELE- MAICUTA FRUMOASA
2004- MODIGLIANI-PAULETTE
2004-  RAPORT DESPRE STAREA NATIUNII
2004- film short

IRINA a acceptat sa joace doar in acele filme care  aveau însemnătate pentru ea. Cel mai mare compliment l-a primit de la ANDY GARCIA care i-a spus: "CU FATA TA, ÎN STRĂINĂTATE AI FI DEVENIT SUPER STAR.”
irina dinescu filme

IRINA a jucat alături de cei mai buni actori de la MARCEL IURES, GHEORGHE DINICA,  DRAGOȘ BUCUR, MEDEEA MARINESCU, EVA HERZIGOVA faimosul model , ANDY GARCIA, DENNIS HOOPER, FLORIN PIERSIC Jr. VICTOR REBENGIUC.

In cea mai mare discreție IRINA s-a maritat cu un regizor. Căsnicia lor a durat zece ani apoi fiecare a mers pe drumul lui.

IRINA a renunțat la actorie si s-a apucat de filosofie. Citea enorm  si a decis sa dea la FACULTATEA DE FILOSOFIE.

Si apoi iar s-a apucat de altceva. A facut FACULTATEA DE PSIHOLOGIE si si-a deschis un cabinet unde  ajuta oamenii.

In tinerete IRINA a purtat   mereu palarii cu borul mare pentru ca asta era o traditie de familie.

TATAL MIRCEA DINESCU purta sapca cu cozorocul  inalt de provenienta ruseasca.

IRINA a cochetat si cu industria reclamelor si asta a invatat-o sa lucreze cu oamenii si mai ales sa "imblanzeasca " camera de filmat.

IRINA DINESCU s-a nascut la 27 februarie 1983. Poate ca ZODIA PESTILOR i-a  sporit mai intens  dragostea pentru mare .

Avea doar sase luni cand parintii au dus-o la mare. Si de anci nu poate trece anul fara ca IRINA sa vina sa vadă marea.

Iubirea pentru mare o face sa viseze la vremurile când va fi bătrâna si bogata si isi va cumpăra o căsuță la mare.

IRINA se înțelege bine cu fratele sau ANDREI muzician si iubitor de muzica țigănească.

În iunie 2003 IRINA a realizat primul si ultimul pictorial din viata ei pentru revista UNICA.

Dacia s-a lăsat de actorie asta nu însemnă ca nu a păstrat legătură cu ce se întâmpla in domeniu. Si-a ostoit dorul mereu la FESTIVALUL DIVAN FILM FESTIVAL ce se tinea de ani buni la  moșia tata lui pe malul DUNARII.

Veneau  actori , regizori oameni de spirit, bonomi, iubitori de  teatru film si mâncare buna. Mama sa doamna MASA a fost la fiecare ediție organizatoarea rafinata si  deosebita.

O tradiție care speram sa continuie pe viitor. Iubitoare  a literaturii ruse  absolventa a trei facultati IRINA DINESCU este o personalitate discreta.

Complexa, sensibila , rafinata  asa este IRINA DINESCU. A GREAT LADY!

ANDREI si IRINA DINESCU doi tineri excepționali  ce nu si-au făcut de ras părinții celebri si atat de firesti in modestia lor.

Au meserii frumoase si  trăiesc pentru a celebra viata . Asa cum au fost învățați de MAȘA si MIRCEA DINESCU.
MAI POTI CITI