Păreri POLENUL de ALBINE: Reacții adverse, Proprietăți și la ce este bun pentru sănătate

Să ne facem o părere despre polenul de albine, ce reacții adverse are polenul de albine și ce contraindicații, ce proprietăți și beneficii are polenul de albine atunci când este consumat zilnic, polen de albine indicații terapeutice administrare.

Polenul de albine reacții adverse administrare


Contraindicațiile și efectele adverse asociate cu consumul de polen includ:

Reacții alergice: dacă ești alergic la polenul de flori, polenul de albine poate fi, în egală măsură, problematic pentru tine.

Deci, dacă vrei să consumi suplimente pe bază de polen sau polen ca atare, este indicat să faci un test alergologic înainte, pentru a evita simptomele neplăcute asociate cu reacția alergică la polen.

Interacțiuni nedorite cu medicamentele anticoagulante: polenul de albine poate interacționa cu medicamentele anticoagulante, astfel, dacă urmezi un asemenea tratament, este recomandat să te consulți cu medicul înainte de a lua polen.
polen crud pareri contraindicatii beneficii administrare la ce este bun

Contraindicații la sarcină: polenul de albine poate afecta sarcina, așadar este recomandat să evitați consumul atât pe perioada sarcinii, cât și pe cea a alăptării.

Polenul de albine Proprietăți și Beneficii pentru sănătate


Polenul de albine este utilizat în curele de slăbire, înaintea antrenamentelor – pentru energie – și ca tonic general, deși nu există suficiente dovezi științifice care să susțină aceste practici.

Dat fiind conținutul bogat de vitamine, enzime și antioxidanți, polenul poate servi drept o gustare de tip pre-workout excelentă, care va fi atât sățioasă, cât și prielnică unui antrenament cât mai plin de energie.

Cel mai cunoscut beneficiu al polenului este cel al întăririi sistemului imunitar, prin stimularea răspunsului imunitar al splinei. 

Chiar dacă s-au efectuat o serie de studii pe animale, în acest sens, este nevoie de studii clinice, efectuate pe oameni, pentru a consolida această ipoteză.

Un lucru cert este că polenul de albine are proprietăți antibacteriene și antiseptice care ajută la regenerarea țesutului afectat.

Cercetările sugerează că aplicarea unui unguent pe bază de polen de albine pe o rană sau arsură poate accelera procesul de vindecare. 

În plus, polenul de albine poate susține buna funcționare a sistemului hepatic, prin protejarea ficatului de toxine.

Ficatul este un organ vital pentru organism, care dezintegrează și elimină toxinele accumulate în sânge.

Datorită proprietăților detoxifiante ale polenului, munca ficatului va fi înlesnită. Acest lucru se realizează prin întărirea barierei antioxidante a ficatului și eliminarea unei cantități mai mari de toxine, precum malondialdehidă sau uree, din sânge.

De asemenea, polenul de albine poate promova recuperarea ficatului afectat de steatoză hepatică.

Există și cercetări care sugerează că un amestec de lăptișor de matcă și polen poate reduce simptomele sindromului premenstrual, cum ar fi starea de irascibilitate și luarea în greutate.

Cu toate acestea, este nevoie de studii mai ample pentru a confirma aceste informații.

Polenul de albine poate fi cumpărat din magazinele tip plafar, magazinele cu produse de apicultură sau din cele cu produse homeopatice.

VERIFICĂ AICI PREȚURILE LA POLEN

Se poate achiziționa ca atare (sub formă de granule) sau ca suplimente alimentare (capsule, dropsuri).
MAI POTI CITI