ZINCUL păreri bune în tratamentul ACNEEI. Zincul este util și eficient în tratamentul acneei.

Părerea dermatologilor este ca ZINCUL este un mineral foarte util în tratamentul ACNEEI. 

Zincul este o substanță minerală, utilizată de organismul uman în multe procese fiziologice importante, printre care susținerea procesului de creștere, la copii și adolescenți, vindecarea rănilor, stimularea activității enzimatice și a diviziunii celulare, precum și menținerea bunei funcționări a sistemului imunitar.

Pe lângă acest rol demonstrat clinic, zincul s-a dovedit a fi eficient și în tratamentul topic și oral al diferitelor forme de acnee.

Cercetările indică faptul că produsele pe bază de zinc pot fi eficiente împotriva acneei. Potrivit unui studiu clinic, comprimatele pe bază de zinc gluconate pot atenua erupțiile cutanate și accelera vindecarea acestora.

pareri bune zincul in tratamentul acneei

Autorii studiului sugerează că, în comparație cu alte medicamente antiacneice care nu conțin zinc, tratamentul pe bază de zinc are avantajul de a nu interfera cu sarcina, deci poate fi folosit fără probleme și de femeile însărcinate.

Sulfatul de zinc pare, în egală măsură, promițător în tratamentul acneei, deși este nevoie de o cercetare mai extinsă pentru a stabili dacă substanța este mai eficientă în tratamentul topic sau oral. Studiile existente oferă informații contradictorii.

Zincul este util, în special, în tratamentul pustulelor și chisturilor, care apar pe un fond inflamator vizibil. 

Zincul este eficient și împotriva punctelor negre și a celor de grăsime, deoarece ajută la reglarea secreției de sebum, iar proprietățile bactericide susțin sănătatea pielii.

Punctele negre sunt o trasatura ce caracterizeaza formele blande / usoare de acnee, insa aceste leziuni pot sa apara la unele persoane si fara ca alte semne ale acneei sa fie prezente.

În farmacii și magazine naturiste există numeroase medicamente pe bază de zinc, care pot fi eliberate cu sau fără prescripție medicală, pentru tratamentul acneei. 

De asemenea, o alternativă eficientă o eprezintă unguentele sau cremele care conțin în compoziție zinc, care pot fi aplicate topic pe inflamație.

Nu în ultimul rând, creșterea aportului de zinc poate fi realizată și cu ajutorul alimentelor bogate în minerale, precum scoicile (au cea mai mare concentrație de zinc), fructele de mare, oleaginoasele, merele, caisele, bananele și legumele verzi sau cu suplimente alimentare.

În plus persoanele care suferă de acnee au niveluri semnificativ mai scăzute de zinc în sânge față de cei care nu au această afecțiune.

Așadar, chiar și suplimentarea aportului de zinc, prin alimentație sau complexuri de minerale, pot fi eficiente în tratamentul acneei.
MAI POTI CITI