Parerea nutritionistului: MEIUL poate preveni apariția DIABETULUI. Meniu diabetici forum.

Meiul poate preveni apariția diabetului. Meniu diabetici forum. Reteta de mancaruri pentru diabetici.

Alimentația nesănătoasă, inadecvată, este unul dintre motivele pentru care se instalează diabetul. Însă se pare că persoanele care aleg sa consume mei sunt mai puțin expuse în fața acestui risc.

De ce? Meiul are un conținut mare de magneziu, iar acesta stimulează producția naturală de insulină a organismului și previne apariția diabetului.

Un alt avantaj? Meiul, prin ingredientele sale, menține scăzut nivelul de zahăr din organism.

pareri beneficii mei in meniu alimentatie in diabet

Cine mănîncă mei, este sănătos. Nu degeaba miliardarul Bill Gates a investit milioane de dolari în culturile de mei, ca aliment al viitorului. Iată o cereală pe care n-o prea cunoaştem, dar pe care e bine s-o găsim mai des în farfurie.

Acidul folic și fierul sunt două dintre cele mai importante componente ce ajută la formarea celulelor roșii din sânge și la menținerea hemoglobinei la un nivel scăzut.

Tocmai de aceea, meiul reprezinta un aliment care te ajută să faci față anemiei sau chiar să o eviți.

Inima se bucură de beneficiile meiului în alimentație

Un corp sănătos se menține cu o inimă sănătoasă.

Meiul are un conținut mare de fibre, ce te ajută să menții nivelul de colesterol din organism și să te bucuri de un flux al sângelui normal și sănătos. 

Aportul mare de magneziu pe care meiul i-l aduce organismului tău te va ajuta sa menții presiunea din sânge, în timp ce potasiul va acționa ca un vasodilatator.

Reteta de meniu cu mei pentru diabetici

Inainte de a gati meiul, clateste-l sub jetul de apa si apoi alege si indeparteaza impuritatile ce pot aparea in mei.

Pentru a-l fierbe, foloseste o parte de mei la doua parti si jumatate de apa. Atunci cand apa clocoteste, lasa intensitatea focului la minim, acopera cu un capac si lasa sa fiarba pret de 25 de minute.

Meiul gatit are o textura pufoasa, asemanatoare orezului.

Daca iti doresti ca meiul sa capete o textura cremoasa, amesteca frecvent in timpul fierberii, completand cu apa la nevoie.
MAI POTI CITI