Combinatii PERICULOASE de MEDICAMENTE cu ALCOOL pe care trebuie sa le evitati

Tinene-ti minte aceste sfaturi si opinii medicale care va ajuta sa nu combinati alcoolul cu medicamentele astfel incat sanatatea voastra sa nu aiba de suferit.

Lista combinatiilor periculoase de medicamente cu alcool pe care trebuie sa le evitati cu orice pret daca tineti la sanatatea si viata voastra.

1) Medicamentele toxice pentru inimă, ficat, sistemul nervos central nu trebuie in niciun caz asociate cu consumul de alcool.

Alcoolul este toxic iar toxicitatea lui se manifestă în special la alcoolicii cornici, în principal pentru sistemul nervos central, pentru ficat, pentru inimă.
cele mai periculoase combinatii de alcool cu medicamente

Astfel incat toate medicamentele care prezintă toxicitate pentru aceste zone ale corpului nu trebuie asociate cu alcoolul pentru că, în mod firesc, creşte riscul apariţiei acestor efecte toxice.

Este şi cazul paracetamolului, care luat în doze foarte mari este toxic pentru ficat, în consecinţă combinaţia alcool – paracetamol trebuie evitată.

2) Alcool-ul şi antibioticele o combinatie mortala

Alcoolul interferează cu Penicilina G, Penicilina V, Ampicilina, Amoxicilina, Oxacilina, Bicoxacilina, Cloxacilina şi NU generează probleme la antibiotice care nu conţin penicilină precum tetraciclinele, cloranfenicol, eritromicină, gentamicină, canamicină etc.

3) Alcool-ul si sedative strict interzis

Insa este demonstrat ca alcoolul potenţează efectul sedativ, aşa că nu trebuie asociat la niciun medicament care are efect sedativ, asta însemnând sominifere, hipnotice, tranchilizante, sedative, antiepileptice etc.

Combinaţia alcool-sedative poate genera acciente de maşină, de muncă, scade timpul de reacţie al celor care le folosesc, persoana respectivă se îmbată mult mai uşor dacă consumă alcool sub influenţa acestor medicamente decât dacă consumă alcool în afara acestor medicamente.

Pe piaţă sunt foarte multe medicamente sedative nu numai cele pe care le numim aşa, spre exemplu şi unele antihipertensivele au efect sedativ.

BONUS: Cafeaua si sedativele o combinatie care trebuie evitata cu desavarsire

În cazul tuturor medicamentelor deprimante ale sistemului nervos (benzodiazepinele, anxioliticele, somniferele de orice fel nu neapărat barbituricele), cofeina, prin efectul ei stimulant al sistemului nervos central, antagonizează efectul sedativ.

Astfel că într-o astfel de situaţie trebuie optat ori pentru stimularea sistemului nervos central cu cofeină, ori pentru reprimarea activităţii sistemului nervos central cu barbiturice, sedative, trachilizante.

Aceste medicamente sedative şi cafeaua NU trebuie consumate împreună pentru că se antagonizează reciproc şi nu mai au niciun efect
MAI POTI CITI