BICARBONATUL de SODIU: recomandari utilizarea bicarbonatului de sodiu ca insecticid si pentru curatenie

O lista cu cateva recomandari de utilizare a Bicarbonatului de Sodiu in casa, mai ales ca bicarbonatul de sodiu este ieftin, la îndemâna oricui și nu este nociv atunci când îl folosim la curățenie.

Eliminarea mirosurilor neplăcute cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi utulizat și pentru igienizarea frigiderului.

Amestecă-l cu apa până obții o pastă omogenă, spăla frigiderul cu ea, șterge-l apoi cu o lavetă umedă și va dispărea orice urmă de miros neplăcut.

Bicarbonatul poate fi pus și în săculeți de pânză, în dulapuri și sertare, pentru a neutraliza mirosurile neplăcute și pentru a improspăta mirosul hainelor.
sfaturi utilizare bicarbonat de sodiu pentru curatenie si dezinsectie

De asemenea, puțin praf de bicarbonat de sodiu pus pe fundul sacului de gunoi poate neutraliza și mirosurile neplacute ale coșului de gunoi.

Bicarbonatul de sodiu fungicid și insecticid natural impotriva gandacilor

Dacă gândacii de bucătărie și-au făcut apariția în locuința ta, poți scăpa cu ușurință de ei dacă amesteci în părți egale bicarbonat de sodiu și cristale de zahăr și împrăștii amestecul în colțurile camerelor.

Pentru că are proprietăți antifungice, dar totodată poate combate insectele, bicarbonatul de sodiu este adesea folosit în grădini că fungicid și insecticid natural.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru desfundarea țevilor. 

După ce ai turnat un plic de bicarbonat în scurgerea afectată, lași să acționeze timp de 15 minute și apoi torni apa fierbinte; conductele se vor decongestiona eficient, fără soluții dăunătoare mediului.

Bicarbonatul poate fi folosit și pentru spălarea vaselor și eliminarea petelor de grăsime arsă de pe acestea.

De altfel, presărat pe o pată proaspătă de ulei sau grăsime pe un material textil, o va absorbi mai ușor și va ușura astfel curățarea petei.
MAI POTI CITI