UniCredit pareri bune SEMNATURA electronica calificata pentru companii. Un pas in viitor apreciat pe forumuri.

UniCredit este în acest moment prima bancă din România care introduce semnătura electronica calificata pentru companii si care respectă regulamentul Uniunii Europene în ceea ce privește semnăturile digitale.

Pe forumurile cu topicuri despre my unicredit, unicredit online bank, unicredit mobile banking, unicredit persoane juridice online bankin, acest pas inainte spre digitalizare facut de UNICREDIT Bank este primit cu pareri pozitive care exprima multumire si incredere.

Respectand regulamentul Uniunii Europene în ceea ce privește semnăturile digitale înseamnă ca o semnătură electronică calificată utilizata de un client UniCredit Romania va fi recunoscută fără echivoc în orice stat al Uniunii Europene, precum o semnătura olografă (de mână).
semnatura digitala unicredit bank romania pareri forumuri

O semnătură electronică calificată bazată pe un certificat calificat eliberat de un stat membru UE este recunoscută drept semnătură electronică calificată în toate celelalte state membre.

Serviciul de semnătura electronica calificata UniCredit a fost pus la punct într-o colaborare cu furnizorul român de certificate digitale calificate Trans Sped și compania americană Adobe.

Utilizarea semnătura electronica calificata pentru companii va deveni disponibila într-o serie de sucursale UniCredit din București, începând cu luna decembrie 2019, bancă având în plan să îl introducă peste tot în țară, unde are o prezentă, până în luna martie 2020.

Procedura de folosire a semnăturii electronice calificate pentru companii este una foarte simplă. 

Clientul UniCredit primește pe e-mail un link securizat, care va deschide o pagină web (NU este nevoie de un reader Adobe special, că la PDF-urile arhicunoscute), unde acesta va semna documentul folosind semnătura electronică calificată. Si atat!!!

Oferta de lansare include până la trei certificate gratuite pentru IMM-uri.

Pentru companiile cu peste 250 de angajați, banca UnicCredit Romania și Trans Sped vor pregăti oferte personalizate în funcție de nevoi.

Introducerea semnăturii electronice calificate permite simplificarea proceselor în sucursalele UniCredit Romania, aducând marele avantaj al eliminării hârtiei și al înlocuirii acesteia cu documentație electronică, ușor de stocat și de accesat atât de către clienți, cât și de către bancă.

Studiul prezentat de UniCredit a mai arătat că percepția companiilor asupra introducerii semnăturii electronice în activitatea lor este una pozitivă, 73% dintre companiile mici și respectiv 88% dintre companiile mari considerând-o utilă și 75%, respectiv 77%, considerând că este un mijloc sigur.

În 2018, UniCredit a implementat cu succes posibilitatea de semnare electronică a documentelor pentru mai multe tipuri de produse destinate persoanelor fizice.

UniCredit Bank a primit din partea revistei financiare britanice The Banker premiul “Banca anului” 2019 in Romania. 

Este pentru a doua oara cand UniCredit Bank Romania primeste acest premiu din partea The Banker, dupa ce i-a fost acordat acest titlu si in 2017.
MAI POTI CITI