Parerea endocrinologului cum sa NU te INGRASI de Sărbatori, dacă ai probleme cu tiroida

Sfaturi de la medicul endocrinolog ce sa mananci de Sarbatori ca sa nu te ingrasi daca ai prombleme cu glanda tiroida.

Unul dintre efectele hipotrisoidismului este încetinirea metabolismului care duce la acumularea kilogramelor în plus și oricâte eforturi am face, nu reușim să slăbim.

Funcționarea hormonilor tiroidieni este extrem de importantă pentru metabolismul fiecărei celule din organism, inclusiv a creierului.

Hipotiroidismul apare atunci când tiroida nu produce suficienți hormoni pentru a regla diverse funcții necesare organismului.
pareri beneficii hrean forum hipertiroida

Pacientii cu hipotiroidie acumuleaza mai usor kilograme in plus, din cauza metabolismului lent, asa ca pentru ei este util sa fie mai atenti la ce mananca.

Medicii endocrinologi ii sfatuiesc pe cei care au probleme cu tiroida să mănânce orice cu hrean, în această perioadă pentru că ajută la digestie și ne protejează de răceli.

In trecut, hreanul era folosit pentru a trata infectiile urinare, afectiunile renale, durerile articulare, problemele respiratorii, artrita si intinderile musculare.

Studiile recente sugereaza ca hreanul poate sa lupte contra unor bacterii periculoase, cum ar fi E. coli, H. pylori si Salmonella.

Tot acestia ne recomanda ca dieta persoanelor cu hipertiroidism trebuie sa aiba doua caracteristici importante : 

1) sa fie anti-inflamatorie, bazata pe alimente integrale, naturale, cu o valoare nutritionala ridicata si un grad cat mai redus de procesare.

2) sa fie o alimentatie echilibrata, cu un continut moderat de glucide provenite din legume, fructe si partial din leguminoase si cereale integrale care in mod natural nu contin gluten.
MAI POTI CITI