SFATURI scapa de FURNICI in casa si apartament, pareri TRUCURI simple și eficiente.

Inainte de ne face o parere despre cateva metode de pe forumuri pentru a scapa de furnicile din apartament cu solutii la indemana simple si eficiente trebuie sa stiti ca furnicile sunt insecte sociale, astfel ca daca vezi o furnica in casa ta, cel mai probabil aceasta va fi urmata de altele.

Colonia de furnici poate sa fie formata din sute de indivizi, iar in functie de specie colonia poate sa se formeze din mii de insecte. Fiecare insecta are un rol bine definit in cadrul musuroiului.

Cum poți verifica dacă ai un cuib de furnici în apartament? Verifică toate obiectele din lemn din casă (parchet, galerii, etc) și vezi dacă există porțiuni în care lemnul este putrezit.

Furnicile sapă în lemnul deja afectat și își fac mai ușor cuiubul. Verifică care este traseul furnicilor deoarece, de regulă, acestea se îndreaptă către cuib.
sfaturi turcuri scapa de furnici natural acasa

Vezi dacă sunt mai multe furnici în același loc și ce fel de obiecte se află în jurul cuibului.

Pentru a scapa de furnicile din casa exista cateva metode care au efect doar pe termen scurt. Printre acestea se numara si spray-urile anti furnici care se gasesc la supermarket.

Acestea nu fac altceva decat sa ucida insectele care intra in contact direct cu solutia, iar asta nu va opri celelalte furnici din colonie sa revina in locuinta.

Cea mai cunoscută soluţie simpla  pentru a scăpa de furnici într-un mod inteligent este să foloseşti o momeală toxică din borax şi zahăr.

Zahărul le atrage pe furnici ca un magnet, este uşor de cărat de către cele lucrătoare şi majoritatea furnicilor din cuib vor fi afectate.

Ca şi in cazul gândacilor de bucătărie, furnicile vor duce momeala pe granulele de zahăr în cuib, iar ele şi toate celelalte furnici care intră în contact cu amestecul de borax vor fi ucise.

Amestecă o parte borax cu trei părţi zahăr pudră sau zahăr fin (pentru prăjituri) şi umple capace de sticle sau alte recipiente mici. Pune aceste capcane prin locurile unde ai văzut furnici prin casă şi lasă-le să care amestecul în cuib.

O altă soluţie eficientă împotriva furnicilor din casă este să pulverizezi oţet peste zonele unde ai văzut şiruri de furnici.

Oțetul şterge urmele pe care furnicile le lasă pentru suratele lor, ca să se poată întoarce unde au găsit mâncare.

ATENTIE! Daca o colonie sau un cuib de furnici este localizat in peretii tai, un simplu spray pe care il poate achizitiona oricine nu va fi indeajuns pentru a trata colonia asa cum trebuie.

CUM SA SCAZI EFICIENT  RISCUL UNEI NOI INVAZII DE FURNICI IN APARTAMENT

a) Mentine casa curata, evitand sa lasi alimente afara. Bucataria este ce mai atragator loc pentru aceste insecte deoarece aici gasesc o multitudine de surse de hrana, care pentru noi nu sunt vizibile de cele mai multe ori.

Este important sa se curete firimiturile de alimente si urmele lasate de sucuri, miere sau dulceata.

b) Acopera crapaturile si gaurile care ar putea fi intrari pentru insectele invadatori.

c) Ucide furnicile cercetas. Daca vezi o furnica ”ratacita” in bucatarie, acesta ar putea fi un cercetas. Furnica cercetas va intoarce in musuroi si le va anunta pe celelalte unde gasesc sursa de hrana.

d) Sigileaza bine alimentele pe care le lasi o perioada mai lunga in afara frigiderului. In acest sens poti folosi recipiente si pungi cu inchidere etansa. (VEZI AICI OFERTELE eMAG INSECTICIDE FURNICI)
MAI POTI CITI