IDEI Activitati GRADINITA copii 3 ani. Activitati gradinita grupa BABY.

Sa vedem in mare cateva idei de tipuri de activitati utile la gradinita pentru copii de 3 ani din grupa mica baby.

Dacă să vorbim despre etapele de dezvoltare la copilului, perioada de la 2 la 3 ani este cea mai bogată din punct de vedere al activităților care pot fi organizate.

Copilul deja a căpătat multe abilități noi, devine mai atent la detalii, este mai curios și infometat să descopere și este deja pregătit pentru diverse activități care implică o motorica fină – ceea ce înseamnă o varietate mare de activități și jocuri.

Joaca  reprezinta un lucru foarte frumos pe care este indicat sa il practici alaturi de copilul tau pentru a intari conexiunea dintre voi si pentru a te relaxa si detasa de problemele de la serviciu sau de alta natura.
IDEI Activitati GRADINITA pentru copii cu varsta de 3 ani

Chiar nici nu conteaza ce faceti, atata timp cat o faceti impreuna.

Activitatile pentru copii de 3 ani pe baza jocurilor se bazeaza pe distracție și pe dezvoltarea motricității fine, a creativității, a logicii, învățarea asocierii între elemente și recunoașterea numerelor.

Fie ca au loc la gradinita sau acasa, alaturi de familie, activitatile educative il vor ajuta pe copil sa-si dezvolte abilitati care ii vor fi mai mult decat necesare mai tarziu la scoala si, in general, in viata.

Asadar ajuta-l pe cel mic sa-si dezvolte inteligenta si abilitatile prin diverse activitati educative distractive dar educative.

IDEI ACTIVITATI GRADINITA COPII 3 ANI

a) Jocuri de rol cu papusile si jucariile

Pentru copiii aflati la aceasta varsta este foarte potrivit jocul de rol cu papusile sau cu diverse jucarii, in functie de genul copilului si de preferintele pe care le are.

Acest joc are mai mult scop distractiv decat scop educativ, insa pentru copii aceasta este o distractie pe care o cauta des si care ii incanta in mod special.

b) Invatati cifrele si litere prin joaca!

De ce sa nu incepi de acum sa ii transmiti copilului tau ca este distractiv sa invete si sa acumuleze informatii noi?

Exista diverse materiale ajutatoare, precum cartile specifice sau abtibildurile cu litere si cu cifre.

Daca aveti si un caiet la indemana, atunci sa lipiti literele sau sa le desenati si alaturi puteti lipi poze cu animalute sau obiecte care incep cu litera respectiva sau care ilustreaza corect cifra pe care ati lipit-o sau desenat-o.

c) Colaj din hârtie colorată – după ce a tăiat cu foarfeca diverse forme din hârtie sau după ce le rupe cu mâna, le lipește cu clei pe o hârtie.

d) Puzzle din lemn – copiii de la 2 ani încep cu puzzle cu forme (animale, forme geometrice, mijloace de transport) sau puzzle de carton din 2-3 piese.

e) Hartie colorata si un perforator. Indoiti hartia colorata de mai multe ori, pana obtineti un patrat mai mic. Cu un perforator mini, ideal pentru copii, faceti gauri din loc in loc. Cand desfaceti hartia veti obtine mici opere originale.

f) Nisipul kinetic! Iti ofera o experienta la atingere pe care nu o poti descrie si care surprinde de fiecare data. Folosim formele de nisip si ne distram impreuna.

Tineti minte ca activitatile pentru copii sunt nenumarate, iar aceste enumerate mai sus activitati sunt printre cele mai usor de pus in practica si care au si un scop educational.
MAI POTI CITI