De ce Oamenii au PRETENTIA ca alti sa fie ceea ce nici macar EI nu sunt in stare

Si tu ai observat ca persoanele din jurul tau au PRETENTIA ca alti sa fie ceea ce nici macar ei nu sunt in stare?

De ce ar trebui mereu să ne stresăm, să nu ni se „rupă” de oamenii care vor ca altii sa fie ceea ce nici macar ei nu sunt in stare?

Atunci când avem pretenția ca toți ceilalți din jurul nostru să fie corecți și drepți, parcă ne-ar veni să o cerem chiar în gura mare, fiindcă ne bucurăm de mai multă sau mai puțină carismă printre oamenii care preferă „gânditul cu mintea noastră”.

Și această pornire pare a ne spune că totul este corect, totul este normal, fiindcă trăim într-o așa zisă democrație, permanent amenințată de celălalt, omul rău.
cugetari intelepte despre viata si ce cred oamenii despre noi

Da, probabil că așa este, și ne reîntărim constant această convingere în fiecare dialog interior sau exterior, pentru că altfel nu prea vrem să fim în stare să facem,

După ce dau din gură şi emit sfaturi şi păreri, toţi oamenii pleacă acasă la problemele lor. Nimănui nu-i pasă de tine mai mult decât de propriile nevoi şi dorinţe.

Cea mai mare greşeală ar fi să iei personal ceea ce spun cei din jur despre şi pentru tine.

E greu pentru multi, dar sa fim amabili si sa zambim un pic nu poate sa strice nimanui, din contra. Desigur ca putem intelege cu totii o zi proasta, o situatie grea sau complicata, dar cine are bun-simt il are oricand.

Dacă faci ceva împotriva curentului și principiile societății tradiționaliste zic că la 30 de ani trebuie să ai soț, purcel, grădină și alte bla bla-uri, o să fii oaia neagră care, în principiu, s-a ratat.

Cei apropiaţi, proiectează pe noi propriile dorinţe, visuri şi frici. Dacă vreunul se simte nesigur financiar, îţi va propovădui ţie importanța siguranţei financiare.

Dacă relaţia lui de iubire este varză, îţi va propovădui importanța unei relaţii de iubire sănătoase.

Când cineva îţi spune sfaturi, ce e bine şi ce e rău, ţine minte că el îşi ţine lui însuşi un discurs despre ce ar vrea să creadă că ar fi bine să facă el pentru viaţa lui.

Nu îl băga în seamă şi nu pune botul. Discursurile lor bine intenționate nu sunt pentru tine ci sunt un monolog motivaţional pe care şi-l tot repetă.

Dacă cerem numai ceea ce vrem, vom primi mai puţin.

Oamenii care nu se iubesc pe ei vor veni să te judece şi să îţi spună cât de mult greşeşti, ce prost eşti şi că ai face bine să revii cu picioarele pe pământ.

Teama cea mai mare a acestor oameni este că vei reuşi şi astfel, le vei arăta adevăratul loc pe care îl merită.

Fiecare e dator să-și găsească sieși un răspuns dacă este astfel sau nu. Și asta pentru că de fiecare dată ne batem cu pumnul în piept că gândim cu mintea noastră la: De ce oamenii au PRETENTIA ca alti sa fie ceea ce nici macar EI nu sunt in stare!!!

Tot ce conteaza, este ca ceea ce facem de acum inainte, sa fie bine pentru noi! De aceea, nu mai conteaza de ce am facut, de ce am crezut sau de ce am spus, acest “de ce?
MAI POTI CITI