MAZARE va fi EXTRADAT dupa data de 21 ianuarie 2020 conform ziarului L'Express de Madagascar.

Sa fia data de 21 ianuarie 2020 momentul dupa care Radu Mazare ar putea fi extradat din MADAGSCAR?

UPDATE 17 mai 2019: Radu Mazăre, ar fi EVADAT, cu câteva zile înainte de a fi extrădat, anunţă România TV

”În referire la aspectele apărute în spațiul public, cu privire la EVADAREA persoanei urmărite internațional, Radu Ștefan Mazăre, facem precizarea că la nivelul Poliției Române nu s-a primit nicio informare oficilă în acest sens.”, precizează Poliția Română 

Conform ziaristilor de la publictia L'Express de Madagascar Radu Mazare a fost „notificat” de autoritatile din Madagascar ca va fi extradat în România insa tot acestia scriu ca fostul primar al Constantei ar fi cerut azil în Madagascar iar protecția sa ține de competența Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiați. 

Cotidianul L'Express de Madagascar adaugă, citând surse din acest program al ONU, care au preferată să-și păstreze anonimatul, că „acest om are dreptul de a aștepta răspunsul la cererea examinată de Înalta Curte de Justiție și prevăzută în 21 ianuarie 2020. Între timp, nu îl putem forța să părăsească țara unde caută azil”.


... cet homme a le droit d’attendre la réponse à sa demande examinée par la Haute Cour de Justice (HCJ) et prévue le 21 janvier 2020. Entre-temps, on ne peut pas lui forcer à quitter le pays où il a cherché asile... 
(sursa https://lexpress.mg/14/05/2019/corruption-radu-mazare-sera-extrade/)

„Acest solicitant (de azil politic n.r.) a debarcat aici și a construit un mare hotel la Antsiranana unde a adus alte persoane importante pentru a construi companii, sinonim cu dezvoltarea acestei regiuni”, au adăugat sursele din Madagascar.

Publicația citată mai arată că prietena lui Radu Mazăre a fost eliberată, dar fostul primar al Constanței rămâne în arest preventiv.

Radu Mazare are de executat o condamnare definitivă: judecătorii instanţei supreme l-au condamnat, în 8 februarie 2019, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei.

Radu Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro.

Decizia instanţei din Romania a venit după 9 ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.
MAI POTI CITI