Sfaturi si Recomandari Ce OUA sa alegi pentru masa de PASTE si cum sa le vopsesti natural.

După ce ai pus la punct meniul de sărbătoare, ai putea să acorzi atenție și acelor elemente tradiționale care nu pot lipsi de la masa de Paște.

Este vorba de ouăle roșii sau, într-o altă interpretare, de ouăle colorate, atât de îndrăgite de copii. Aici trebuie să ții cont de ouăle pe care le folosești și de tipul de vopsea pe care o alegi.

Dacă vrei ca anul acesta să vopsești ouă BIO, ai putea să iti indrepti alegerea spre o vopsea cât mai naturală.

Sau desigur poti folosi pentru vopsirea oualelor: foi de ceapă, turmeric, varză roșie, orez negru, afine, frunze de spanac sau sfeclă roșie.

Ghid Recomandari Ce OUA sa alegi pentru masa de PASTE

Culorile nu vor fi la fel de intense ca atunci când folosești vopsea din comerț, ci mai de grabă pastelate insa daca este BIO... atunci bio sa fie cu orice pret.

Ține cont de nuanțele pe care le vor avea ouăle vopsite și alege o față de masă în culori pale și calde, dar și șervețele, farfurii și flori de primăvară care să se potrivească acestei palete de culori.

O altă alternativă isteata ar fi să alegi ouă de la găini crescute în hale, la sol sau de la găini crescute în aer liber.

Nu ar trebui să te gândești numai la ouăle vopsite, ci și la ouăle pe care le folosești pentru cozonac, pască, maioneză sau alte rețete.

Pe cofrajul oualelor vei găsi întotdeauna detalii despre tipul de ouă din interior, iar tu le vei putea alege pe cele care sunt cele mai potrivite pentru tine

Trebuie să știi un lucru foarte important în legătură cu perioada de timp în care pot fi consumate ouăle. Spre exemplu, cele care nu au fost ținute la frigider trebuie să se consume în 7 -10 zile. 

Pe de altă parte, ouăle care sunt ținute în frigider au un termen de valabilitate mai îndelungat. Mai exact, aceste oua pot fi consumate și după 35 – 40 de zile.
MAI POTI CITI