EURESPAL retras din farmacii. EURESPAL interzis din cauza efectelor adverse. Alternativa Eurespal sirop, pastile.

Retragerea Siropului si pastilelor de EURESPAL din toate farmaciile si interzicerea comericializarii Eurespal a venit după ce noi studii, făcute în ultimul an, au arătat că substanţa activă, fenspiridă din compozitia Eurospal, poate provoca aritmii cardiace. 

In prospectul Eurespal era tracut ca efect advers tahicardia moderata (batai neobisnuit de rapide ale inimii) insa producatorul sustinea ca aceasta se amelioreaza dupa scaderea dozelor de Eurespal.

Farmaciile din România au primit, încă de ieri, o notificare urgentă care prevedea oprirea de la vanzare a siropului de tuse EURESPAL. 


Atenționarea a fost emisă de către distribuitorii de medicamente, cu recomandarea de a se opri de la vânzare Eurespal-ul.

Agenţia Naţională pentru Medicamente din Franţa, în colaborare cu producătorul, a decis să suspende autorizaţia de punere pe piaţă a Pneumorel, vândut în România sub numele de Eurespal. 

În Franţa, producătorul a retras medicamentul EURESPAL în toate formele sale, pastile şi sirop, din farmacii şi depozite.

Mai mult, a cerut medicilor să nu-l mai prescrie, iar cei care fac deja tratament cu medicamentul Pneumorel trebuie să înceteze imediat şi să ducă flacoanele sau cutiile rămase de Eurespal pentru a fi distruse.

Ca si alternative la retrasul si interzisul Eurespal esxista numeroase alte siropuri si comprimante cu efect antiinflamator si bronhodilatator care si-au dovedit eficienta si siguranta de-alungul timpului. 

De aceea intrebati cu incredere medicul sau farmacistul cu privire la cea mai buna alternativa de inlocuire a siropului de tuse Eurespal.
MAI POTI CITI