SECRETELE NUCII DE COCOS. Sfaturi cum deschizi nuca de cocos.

WIKI SECRETELE NUCII DE COCOS Inainte de a vedea cum deschidem corect nuca de cocos, va spunem ca deși nu sunt chiar niște nuci în modul tradițional al cuvântului, fructele cocosului au o multitudine de beneficii si utilizari in bucatarie.

De culoare maro fructul de cocos ascunde o pulpă cărnoasă, gustoasă, aromată și hrănitoare, cu miros delicat, și o apă cu multiple beneficii pentru organism.

Miezul alb de cocos care se ascunde sub coajă se consumă atât în stare proaspătă, cât și sub formă uscată. 

Dacă preferi varianta proaspătă, folosește pulpa ca atare, răzând cu cuțitul de decojit, așa cum ai face cu o bucată mare de parmezan. 

Alături de alte nuci și semințe, poate deveni o gustare hrănitoare.

sfaturi cum deschizi corect nuca de cocosÎn forma sa uscată, rasă sau sub formă de fulgi, nuca de cocos este un ingredient delicios în deserturi delicate sau salate cu fructe. 

Apa de cocos o poți folosi pentru a da aromă unui cocktail. 

Iar dacă ești curios să guști laptele de cocos, nu trebuie decât să pui în blender pulpa albă și să o acoperi cu puțină apă plată. 

Mixează până când obții un lichid cu o textură foarte, foarte fină. 

Dacă este prea gros, mai adaugă apă doar atât cât să obții consistența dorită. 

Fie că alegi să-l prepari acasă, fie să-l cumperi, laptele de cocos este un ingredient magic folosit adesea în supe, sosuri și mâncăruri. 

Pe lângă pulpa albă, apa și lapte, nuca de cocos mai are un dar de oferit, uleiul sau untul, cum mai este cunoscut. 

Procesat sub diferite forme, uleiul de cocos este folosit atât în gastronomie, cât și în industria cosmetică. 

Cum alegi nuca de cocos. Atunci când o cumperi, asigură-te că fructul nu prezintă crăpături sau fisuri, coaja să fie maronie, fără pete decolorate sau zone cu mucegai. Odată ce ai ales-o, cum știi dacă este un fruct proaspăt? 

Nimic mai simplu, nu trebuie decât să agiți bine nuca! Dacă sunetul auzit este cel al unui lichid apos, nuca este proaspătă, iar dacă sunetul este plin, parcă greoi, este un semn că nuca nu e chiar atât de proaspătă. 

Un alt truc pentru a alege o nucă de cocos de bună calitate este acela de a o ”cântări” în palmă. Alege două nuci și ține-le în palme. 

Nuca mai grea cu siguranță va conține mai multă apă, iar șansele ca ea să fie mai proaspătă sunt mai mari. 

Cum păstrezi nuca de cocos. Nedesfăcută, poți păstra nuca de cocos până la 2-3 săptămâni la rece, în frigider.

Dar odată desfăcută, o poți păstra până la o săptămână, tot în frigider, și nu mai mult de 6 luni în congelator.

Cum desfaci corect nuca de cocos. Înfige vârful unui cuțit ascuțit în unul din cei trei ochi ai nucii. Apoi apasă și răsucește cuțitul, până faci o gaură. 

De obicei, unul dintre cei trei ochi cedează mai ușor, așa că îi poți încerca pe rând. Mai eficient ar fi să folosești o șurubelniță curată pe care să o bați cu un ciocan. 

2. Așază nuca de cocos cu gaura deasupra unui pahar sau a unui bol și las-o să se scurgă complet de apa din interior. Servește-o ca atare sau într-un cocktail.

3.Ține nuca de cocos în mâna nondominată, iar în cea dominantă ia un cuțit voluminos. 

Lovește ușor, cu reversul lamei de cuțit, coaja nucii de cocos în mod repetat, de jur împrejurul ei, până începe să se crape. 

Când sunt destule crăpături, ar trebui să poți desprinde ușor cu mâinile bucățile de coajă. Atenție, nu lovi coaja cu foarte multă forță! 

4. După ce ai înlăturat toată coaja, rupe miezul în bucăți. Folosește o lingură sau un cuțit pentru a rașcheta pulpa albă de pe învelișul intermediar.
MAI POTI CITI