Gusturi si Arome Exotice in Tendintele culinare 2019 conform Kerry Taste Charts.

Curiozitati despre gust si arome. Cei de la Kerry Taste Charts sunt de parere ca in anul 2019 principalele tendințe europene anuale privind gusturile și aromele alimentelor și băuturilor vor fi cele ale aromelor de plante cu flori, al gusturilor rafinate și al unui nou val de arome etnice.

Conform graficelor Kerry Taste Charts date de curând publicității, pe măsură ce consumatorii se vor familiariza tot mai mult cu arome internaționale cum ar fi aromele de: kimchi, wakame și matcha.

In tendintele gusturilor si aromelor la moda in 2019 va urma noul val de arome etnice din regiuni exotice, precum Africa sau Orientul Mijlociu. 

Dorința tot mai puternică de a explora și de a călători tot mai departe va face ca gusturile de gesho și moringa să fie tot mai căutate, ca o confirmare a faptului că oamenii doresc gusturi care să le ofere experiențe culturale exotice si inedite. 
pareri previziuni gusturi si arome culinare tendinte 2019

O altă predictie făcută de Kerry Taste Charts este că anul 2019 va fi unul al unei prezențe tot mai mari a aromelor de plante în toate categoriile, consumatorii dorind produse inovatoare și premium care să le ofere și satisfacții emoționale. 

Aromele de plante precum măceșele și pandanul, nu doar că sunt sănătoase, ci le și oferă oamenilor gusturi noi, incitante. 

Având în vedere modul în care consumatorii au început să cunoască și să înțeleagă plantele, dincolo de aromele florale clasice, este de așteptat să crească interesul pentru ierburi (aromatice sau nu), rădăcini, cum ar fi piperul negru, cardamomul și ghimbirul

Aceste profiluri de arome sunt asociate cu un mod de viață sănătos, natural, așa încât consumatorii vor percepe plantele ca pe un mod de a se bucura de un gust plăcut și în același timp de a face ceva pentru sănătatea lor, pentru starea de bine.

Gustul de afumat se află, de asemenea, între tendințele lui 2019. 

Această aromă de afumat oferă consumatorilor o experiență senzorială îmbogățită, care include și o latură premium, autentică, gastronomică, fiind percepută ca rezultat direct al proceselor clasice de gătit, ceea ce se înscrie în tendința generală de redescoperire a tradiției.

Mai mult chiar, profile de gust precum cel de turmeric, nucșoară, gențiană sau cimbru au început deja să fie folosite în băuturi, iar acest trend este în continuare ascendent. 

Toate aceste arome care vor fi adăugate gusturilor sărate (aflate în opoziție cu gustul dulce, perceput ca fiind nesănătos) vor da consumatorului satisfacția momentelor de plăcere lipsite de orice încărcătură negativă
MAI POTI CITI