Directiva PSD2 Romania si Mastercard Identity Check. Pareri reguli reglementari PSD2.

WIKI: Directiva revizuită privind serviciile de plată (PSD2) reprezintă o inițiativă de reglementare a Uniunii Europene, care își propune să faciliteze inovația și competiția pe piața serviciilor financiare.

PSD2 va permite oricărui furnizor extern de servicii financiare să se conecteze la sistemele bancare, astfel că plățile online și piața serviciilor de informaţii cu privire la conturi se va deschide pentru noii actori ai acestei piete, punând capăt monopolului pe care sectorul bancar l-a deținut asupra conturilor consumatorilor și asupra tranzacțiilor privind plățile.

Analizand reactiile celor direct implicati (sau afectati) in aplicarea directivei europeane PSD2, se observa ca parerea despre PSD2 la nivel international este una pozitiva, atat consumatorii cat si providerii de servicii financiare avand opinii bune in legatura cu PSD2.
pareri directiva psd2 romania mastercard identity check cu amprenta

Un studiu Deloitte arata la randul sau ca majoritatea băncilor consideră PSD2 o oportunitate, însă sunt în continuare conștiente de amenințările acesteia în ceea ce privește modelele lor de afaceri.

Pentru bănci, PSD2 este un mesaj transparent de a deveni proactive în eforturile lor privind transformarea digitală.

Astfel, in contextul schimbărilor pe care le aduce intrarea în vigoarea a PSD2, Mastercard lansează Mastercard Identity Check - o soluție de autentificare, bazată pe EMV 3DS, care le permite consumatorilor să plătească fără probleme.

Noua soluție Mastercard este menită să reducă la minimum orice situație care poate apărea în procesul de finalizare a unei comenzi.

Totodată, Identity Check integrează toate cerințele de autentificare strictă a consumatorilor ale PSD2, care vor începe să fie aplicate din 14 septembrie 2019 în 31 de țări europene.

Mastercard Identity Check nu doar că le asigură consumatorilor o experiență de plată îmbunătățită, dar contribuie și la creșterea profitului comercianților și al emitenților de carduri.

Identity Check cu EMV 3DS integrat, se foloseste de metode de autentificare în timp real, cum sunt parolele dinamice și biometria (inclusiv amprenta, recunoașterea facială, a irisului și a vocii), pentru a oferi o experiență online mai sigură, potrivită pentru viitorul e-commerce-ului.
MAI POTI CITI