REZILIERE Digi, Orange, Telekom complicata. Rezilierea contractului clauze posibil abuzive, zice Consiliul Concurentei.

Consiliul Concurentei a analizat ce se intampla atunci cand esti abonat la servicii de televiziune, internet si telefonie la o singura companie si vrei sa renunti la unul dintre servicii sau chiar la toate?

Concluzia... dezabonarea (rezilierea contractului) este DIFICILA! In cadrul analizei, Consiliul Concurentei a fost solicitat date si informatii de la urmatoarele societatii: Digital Cable Systems, Orange Romania, RCS&RDS, Telekom Romania Communications si UPC Romania.

Modul de dezabonare a utilizatorilor de servicii multiplay (adica televiziune, internet fix plus telefonie mobila) este unul foarte complicat, începând cu contactarea furnizorului, pâna la concretizarea si solutionarea cererii, a constatat Consiliul Concurentei în cadrul analizei serviciilor de comunicatii electronice oferite sub forma pachetelor de servicii multiplay.
cum reziliez contractul digi orange upc anpc

De exemplu, un utilizator de pachet televiziune si internet fix, care ar fi nemultumit doar de serviciul TV, va fi nevoit sa renunte si la internetul fix nefiind posibila retragerea doar de la serviciul TV.

Costurile mari de dezabonare descurajeaza schimbarea furnizorului, afecteaza mobilitatea clientilor.

O clauza posibil abuziva este reprezentata de obligativitatea încheierii contractului anterior verificarii de catre furnizor a posibilitatii sale tehnice de a efectua servicii în locatia beneficiarului.

In urma analizei s-a observa o lipsa a informarii pe site-uri în privinta procedurii de urmat în cazul dezabonarii.

Asta in timp ce pentru abonare, exista sectiune dedicata, usor vizibila si accesibila pentru vizitatorul paginii de internet sau este facilitata achizitionarea de abonamente fie la sectiunea „Comanda rapida”, fie prin comandarea directa a abonamentului dorit!

In plus modalitatile de contactare a furnizorilor sunt greu accesibile, utilizatorii putând sa se adreseze fie prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, fie printr-o cerere completata într-unul din punctele de lucru ale furnizorului desemnate în acest scop.

In conluzie, Consiliul Concurentei a discutat si transmis autoritatii de protectie a consumatorilor (ANPC) lista posibilelor clauze abuzive cuprinse în contractele furnizorilor pentru a fi analizate.

Asadar, pana ANPC va incepe sau nu sa ia masurile legale pentru usurarea modul de dezabonare de la Orange Romania, RCS&RDS, Telekom Romania Communications si UPC Romania, aveti grija ce semnati!
MAI POTI CITI