VASLUI, TIMISOARA Program PETRECERI 1 DECEMBRIE. Evenimente si Manifestari dedicate Zilei Nationale.

Programul manifestarilor de 1 Decembrie 2018 de la Vaslui, evenimente dedicate sarbatorirei Centenarului. Detalii peterecere de 1 decembrie in frumosul oras Vaslui.

De 1 Decembrie autoritățile locale din Vaslui vor organiza manifestari pe tot parcursul zilei, de la paradă militară și depuneri de coroane și până la un spectacol folcloric ai cărui invitați speciali vor fi membrii Ansamblului „Joc” din Republica Moldova.

După ce vor asista la defilarea celor peste 200 de militari și a 60 de autovehicule mecanizate, în special din tehnica de luptă a unităților Ministerului Apărării Naționale din Bârlad și Huși, locuitorii Vaslui-ului vor primi ceai cald și un colăcel oferit la căsuțele din Piața Civică de primăria din localitate.

program petreceri 1 decembrie 2018 timisoara si vaslui


„Nu vom oferi populației fasole cu ciolan sau băuturi alcoolice, așa cum se întâmplă prin alte localități din țară. Avem un buget de 85.000 de lei de la Ministerul Culturi,i pe care nu-l vom depăși cu nici un leu”, a declarat pentru Libertatea viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neacșu.

În partea a doua a zilei, manifestațiile dedicate Zilei Naționale a României se vor muta la Sala Sporturilor din Vaslui, unde localnicii vor putea urmări un spectacol folcloric.

Autoritățile vasluiene nu au montat nici instalațiile pentru Sărbătorile de iarnă, astfel încât acestea vor lipsi pe 1 Decembrie din peisajul de sărbătoare.

În schimb, vasluienii se vor putea bucura de pârtia de săniuș din suburbia Viișoara, situată la câțiva kilometri de Vaslui, iluminată pe timpul nopții.

Evenimente, petreceri si manifestari 1 Decembrie 2018 Timisoara. Programul evenimentelor manifestarilor care au loc in orasul de pe Bega cu prilejul sarrbatorirei Centenarului Marii Unirii din 1918.

Parada militară tradițională, cel mai așteptat moment, se va desfășura în acest an la Timisoara pe Bulevardul Take Ionescu.

În a doua parte a zilei de 1 decembrie, din Piața Traian din Timisoara vor porni tramvaiul tras de cai, tramvaiul istoric “Gemenele” și tramvaiul turistic TramTur, iar în drumul acestora spre Catedrala Mitropolitană va cânta fanfara Big Band.

Distracția de 1 decembrie 2018 va fi în centrul Timișoarei, unde va avea loc un spectacol de muzică populară.

În cursul serii, nu va lipsi ceremonia militară de retragere cu torțe a militarilor Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere “Decebal”.

Iluminatul festiv va fi pornit în an de Centenar la 19.40, de pe scena din Piața Victoriei din Timisoara, moment urmat de concerte susținute de Alexandra Stan, Bosquito și Ștefan Bănică. Ziua se va încheia cu un show de artificii.

Timișoara va fi împodobită cu zeci de mii de beculețe, însă iluminatul festiv nu va fi unul spectaculos.

Piața Victoriei va fi acoperită de o cupolă uriașă din luminițe, aceeași din anii trecuți, iar accentul pentru iluminatul de sărbători se va pune pe piețele centrale, nu și pe marile bulevarde ale orașului.

Bradul de Crăciun montat în Piața Victoriei este adus tocmai din Italia și are aproximativ 13 metri înălțime.

Pe toată perioada lunii decembrie, dar și în primele zile din ianuarie, timișorenii vor găsi la Târgul de Crăciun din centrul orașului Timisoara peste 90 de căsuțe, printre care și tarabe ale artiștilor plastici și ale meșteșugarilor.

De asemenea, în Piața Libertății va fi un orășel al copiilor, cu patinoar, carusel, trenuleț și mașinuțe.
MAI POTI CITI