PROGRAM Petreceri 1 Decembrie 2018 la IASI si CRAIOVA. Evenimente diverse pe gustul tuturor.

Sa vedem programul petrecerilor si manifestarilor de 1 decembrie 2018 de la Iasi si de la Craiova, doua mari orase si care au in spate o istorie veche.

Incepem desigur cu programul petrecerilor si evenimentelor de 1 decembrie din orasul Iasi

Pe lângă ceremoniile oficiale, de 1 Decembrie 2018, locuitorii orasului Iasi se vor putea bucura de programe artistice, dar și de fasole cu cârnați, vin fiert și ceai cald.

La statuia domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt vor fi depuse coroane de flori.

program petreceri evenimente 1 decembrie 2018 iasi craiova manifestari centenare

Masa tradițională dedicată Armatei Române, la care ieșenii vor putea mânca fasole și cârnați și bea vin fiert și ceai, va fi la finalul festivităților oficiale dedicate Centenarului.

În seara aceleiași zile, în fața Palatului Roznovanu va fi un moment artistic, urmat de aprinderea luminilor de Sărbători. 

Licitația a fost adjudecată de o companie din Timișoara pentru 154.000 de lei, fiind prevăzute și decorațiuni particulare pentru fiecare cartier în parte.

„După pornirea iluminatului festiv, va fi un moment artistic dedicat în special copiilor, dominat de Moși Crăciun, crăciunițe și reni”, a mai spus Mihai Chirică.

Tot seara va avea loc tradiționala retragere cu torțe a zeci de militari care vor defila de la Muzeul Unirii până în fața Palatului Culturii, unde va fi arborat drapelul național.

Odată cu ziua de 1 Decembrie vor fi deschise în Iași și cele două târguri de Crăciun, unul fiind organizat pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, iar celălalt, în Piața Unirii. 

Vor putea fi putea fi cumpărate decorațiuni de Crăciun, blănuri, produse de alimentație publică sau obiecte de cult.
Program manifestari, petreceri 1 Decembrie la Craiova

Peste 100 de artişti români, orchestra, corul și baletul Operei din Craiova pregătesc un spectacol grandios pentru 1 Decembrie 2018, în premieră absolută, creaţie a compozitorului Eugen Doga. „Unirea cea Mare” îi va aduce la Craiova pe Gheorghe Roşoga, Dinu Iancu Sălăjanu, Cristina Scarlat şi Paul Surugiu (Fuego).

Programul manifestarilor de la Craiova de 1 Decembrie 2018 se vor deschide cu un ceremonial militar-religios, urmat de o paradă a militarilor craioveni şi a subunităţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor.
petreceri 1 decembrie manifestari craiova ziua nationala

În sala de Consiliu a Primăriei Craiova va fi prezentat un documentar despre Marea Unire.

De asemenea, mai mulţi studenți de la cinci școli de dans din Craiova vor realiza un flash-mob la Centenar printr-un dans hip-hop cu influențe tradiționale.

În fața Primăriei Craiova, pe un amplasament pictat de elevii Liceului de Artă Marin Sorescu, 100 de bărbați îmbrăcați în costume populare și purtând 100 de steaguri tricolore vor forma cifra 100, iar 200 de fete vor forma stema României în jurul cifrei 100, pe acordurile Muzicii Militare a Garnizoanei Craiova.

În seara de 1 Decembrie, maestrul Tudor Gheorghe va susţine, în sala Filarmonicii Oltenia, spectacolul „Tot ce-i românesc nu piere”.

Municipalitatea a decis ca anul acesta deschiderea Târgului de Crăciun și aprinderea iluminatului public de sărbători să aibă loc pe 23 noiembrie. În oraș, au fost montate aproximativ un milion de beculețe economice.