Pareri KEYTRUDA medicament nou cancer pulmonar si Melanom Malign. Acum compensat si in Romania.

Parerea stiintifica despre KEYTRUDA (pembrolizumab) potrivit studiilor clinice, în ceea ce privește cancerul pulmonar, este ca medicamentul KEYTRUDA a demonstrat o dublare a supraviețuirii generale în comparație cu chimioterapia, după o perioadă de urmărire de doi ani a pacienților cu cancer pulmonar altul decât cel cu celule mici, metastatic, cu nivele ridicate de PD-L1, tratați în prima linie.

Tratamentul cu KEYTRUDA a fost asociat și cu scăderea cu 37% a riscului de deces în comparație cu chimioterapia.

Deasemenea opinia medicala este ca KEYTRUDA (pembrolizumab) redefinește așteptările și în ceea ce privește supraviețuirea la pacienții cu melanom avansat (nerezecabil sau metastatic), demonstrând o activitate antitumorală robustă și un profil de siguranță favorabil.
Keytruda pareri medicament nou imunoterapie cancer de plamani si melanom malign

Conform datelor actualizate la 4 ani privind supraviețuirea globală pe termen lung (SG), provenind din cadrul studiului de fază 3 KEYNOTE-006, tratamentul cu KEYTRUDA a fost asociat cu o durată mediană de supraviețuire globală de 32,7 luni față de 15,9 luni cu comparator. 

Rata de supraviețuire a fost de 41,7% pentru pacienții din grupul KEYTRUDA, față de 34,1% pentru pacienții din grupul cu comparator.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a aprobat pentru includerea condiţionată în compensare medicamentul Pembrolizumab (Keytruda), ca monoterapie de linia I și a II-a la pacienții cu diagnosticul de carcinom pulmonar fără celule mici (NSCLC, non-small cell lung carcinoma), metastatic, PD-L1 pozitiv, fără mutații tumorale EGFR sau ALK pozitive.

Această decizie este susținută de beneficiile majore ale medicamentului dovedite prin studii clinice – creșterea speranței de viață, fără reacțiile adverse semnificative ale chimioterapiei.

Vezi aici parerile Comitetul pentru Produse Medicamentoase de Uz Uman al Agenției Europene a Medicamentului (CHMP).

ATENTIE! Pembrolizumab (substanta activa din compozitia Keytruda) este asociat cel mai frecvent cu reactii adverse mediate imun

Cele mai multe dintre acestea, inclusiv reactiile adverse severe, s-au remis dupa initierea tratamentului medical adecvat sau întreruperea administrarii pembrolizumab.

Important este faptul ca toleranța la Pembrolizumab s-a dovedit net superioară prin comparație cu chimioterapia!
MAI POTI CITI