Pareri MENIU Restaurant Barbizon STEAK House Hotel Pullman Bucharest. Retete by Marian Oancea.

Sa incercam sa ne facem despre meniul pe care il gasim la Restaurantul Barbizon Steak House din cadrul Hotel Pullman Bucharest, preparate culinare de care Marian Oancea, chef al restaurantului, este mandru.

Conform biografiei profesionale, Marian Oancea este de câteva luni chef la restaurantul Barbizon Steak House din cadrul hotelului Pullman Bucharest, noua poziţie luând-o ca pe o provocare profesionala.

Ucenicia in arta gastronomica Oancea şi-a făcut-o la Crowne Plaza, unde s-a angajat ca ajutor de bucătar, avându-l ca mentor şi sfătuitor, timp de doi ani, pe chef Gică Pavel.

Ulterior Marian Oancea a lucrat intens pe vase de croazieră, unde ziua de muncă se întindea pe timpul a 10-12 ore, fără întrerupere.
Pareri meniul de la Restaurant Barbizon Steak House

Următorul pas în carieră a fost plecarea în Anglia, unde a stat doi ani, lucrând într-un restaurant de lanţ hotelier, pe lângă un bucătar foarte bun.

În Romania, Oancea a devenit sous chef în cadrul hotelului Pullman, unde lucreaza de doi ani, avansând de câteva luni pe pozitia de chef al Barbizon Steak House.

Meniul de la restaurantul Barbizon Steak House nu este deloc complicat, este bine echilibrat, având 4-6 antreuri, o supa, o ciorba, trei tipuri de carnuri de origini diferite (Argentina, SUA si România), câteva preparate traditionale, peste.

Cu mici exceptii, totul este absolut proaspat.

Reteta de Salata de vinete cu brânza de capra si ceapa caramelizata by chef Marian Oancea

Vinetele se coc si se toaca la cutit de lemn, apoi se amesteca cu putina ceapa, ulei, sare si piper. Obtinem astfel clasica salata de vinete.

Pentru ceapa caramelizata avem nevoie de ceapa rosie, zahar, vin rosu si otet balsamic.

Se soteaza ceapa pâna când devine aproape translucida, se amesteca cu zaharul caramelizat deja, se toarna vinul rosu cu otetul balsamic si se lasa la redus.

Daca nu este suficient de dulce, la sfârsit se mai poate adauga putina miere pentru a-l lega mai bine si a deveni mai dulce.

Reteta Cotlet de vitel de lapte la tigaie în crusta de miere si otet balsamic cu piure de dovleac, broccoli si baby sfecla rosie by chef Marian Oancea
reteta cotlet de vitel in crusta de miere cu piure de dovleac broccoli

Se încinge o tigaie, se pune cotletul, se prepara pâna la temperatura preferata (se poate mânca de la „rare“ pâna la „well done“).

Când cotletul de vitel este aproape gata, se foloseste o pensula pentru a-l acoperi cu miere amestecata cu otet balsamic si se mai lasa pe fiecare parte maxim 30 de secunde.

Broccoli-ul se fierbe si se scoate în apa cu gheata pentru a-si mentine culoarea verde, sfecla se blanseaza înainte, apoi se trage la tigaie cu putin zahar pentru a o carameliza putin (de preferat, dupa ce carnea este gata, sa se prepare si sfecla în aceeasi tigaie pentru a imorumuta aromele lasate de carne).

Piureul este unul clasic din dovleac proaspat de toamna.

Speram ca am resuit cat de cat sa va facem o parere despre meniul pe care il gasiti la Restaurantul Barbizon Steak House din Bucuresti (Pullman Bucharest World Trade Center, Piata Montreal nr. 10, Sector 1).
MAI POTI CITI