BistroMar pareri meniu bistro gourmet Bucuresti by Chef Cătalin Jernoiu.

Sa ne facem o parere despre un etalon în consumul de pește, BistroMar, un restaurant din Bucuresti care funcționează într-un concept integrat de tip fish bar.

Impresia de baza este ca restuarantul BistroMar oferă in meniul sau specialități din pește și fructe de mare, dar este şi primul magazin de desfacere al produselor marca Alfredo Seafood, companie care importă, prelucrează și distribuie produse de pește și fructe de mare.

Preturile sunt normale la BistroMar, cu 100 de lei poti manca bine doua feluri si bea si un pahar de vin bun.

În acest bistro gourmet cu specific mediteraneean, peştele sălbatic, de captură, este cel mai căutat. Pestele perfect ales de Alfredo Seafood se gaseste acum in vitrina BistroMar si in retetele de la Chef Catalin Jernoiu.
pareri meniu restaurant bistromar bucuresti

Clientul ştie ce presupune acest tip de produs, respectiv că este întotdeauna proaspăt, deoarece peştele sălbatic are un timp de perisabilitate redus, că este mai sănătos şi, evident, mai gustos, iar restaurantul oferă de trei – patru ori pe săptămână acest produs, din diverse zone. 

Fructele de mare sunt şi ele apreciate, cel mai mult langustinele, creveţii sau caracatiţa.

Restaurantul se aprovizionează şi în funcţie de preferinţele clienţilor, care, în general, sunt consumatori educaţi, cunoscători în ceea ce priveşte specialităţile de peşte. 

Pragul restuarnarului bucurestean BistroMar este călcat de foarte mulţi expați, originari din jurul Mării Mediterane – francezi, italieni, spanioli – care sunt obişnuiţi ca din dieta lor zilnică să nu lipsească peştele.

Retetele create de Chef Catalin Jernoiu sunt asezonate cu sosuri si garnituri pentru care se folosesc lamai, rosii, carciofi si mascarpone din Italia, legume baby (legume in miniatura complet coapte) din Belgia, verdeturi de la furnizori locali atent verificati etc.

De asemenea, clientii pot alege si varianta take away, luand acasa preparatele pregatite chiar in fata lor. Pe viitor proprietarii iau considerare extinderea BistroMar in sistem de franciza.

Reteta Cacciucco BistroMar

Ingrediente: creveti Argentina, creveti Black Tiger, langustine, scoici, caracatita, calamar, barbun, sos de rosii, usturoi, ardei iute, busuioc verde, sare, ulei de masline.

Mod de preparare: Se curata fructele de mare si se spala. Într-o cratita se pun uleiul de masline, usturoiul si fructele de mare. 

Se tin timp de 5-7 minute la foc mediu, se adauga sosul de rosii si se lasa sa fiarba timp de 10 minute. Se adauga pestele barbun, se asezoneaza cu sare si busuioc si se lasa totul sa fiarba circa 5 minute.

Adresa restaurant BistroMar:
Str. Banu Andronache, nr. 41 (Piata Floreasca)
Pescarie, fish bar, street food augmentat
MAI POTI CITI